Nejste přihlášen/a.
zdavim pracka nezdime.. na zakladni desce je spaleny Tyristor, triak nebo transistor Z0607 MA 75 533 ...neni nikde na internetu...nevite nejakou nahradu?
V Polsku nabízí každý e-shop se součástkami, u nás není originál k mání, ale náhrada by neměl být problém. Tady je datasheet. Je to TRIAC 600V/1A.
Napiš si do Googla "koupit Z0607 MA". Polských e-shopů tam pár najdeš.
Dekuji za radu ale doufal jsem ze by se nasel nejaky prave v cesku :D
dalo by se pouzit toto? ... gme.cz/...
domnívám se že ano, má to stejný otvírací proud 5mA, stejné U 600V i stejný proud , tedy dokonce o něco větší 1A nakonec za 10,-Kč se to dá zkusit
Zřejmě jste technik, když už jste identifikoval vadnou součástku. Zkuste si podle typu pračky najít servisní manuál (Co je to za typ pračky?) a najít nejen co to je za součástku, ale i obvody kolem, protože tu součástku asi speklo něco, co ji přetížilo, takže hledejte příčinu závady a pak teprve součástku vyměňte.
Mimo jiné - pračka neždíme ale pouze odstřeďuje. Možná někde v muzeu ještě najdete opravdovou ždímačku se dvěma válci a klikou.
tento triak ale vypada jinak...myslite ze tamten by byl spatny? a nenasel by se ten spravny zde ... gme.cz/... z de by mi ho mohl vzit kamos a nemusel bych si to objednavat
2x
domnívám se že ano, má to stejný otvírací proud 5mA, stejné U 600V i stejný proud , tedy dokonce o něco větší 1A nakonec za 10,-Kč se to dá zkusit
jsem to psal v 15:51 to nečteš?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.