Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pračka neždíme

Od: kamil* odpovědí: 15 změna:

zdavim pracka nezdime.. na zakladni desce je spaleny Tyristor, triak nebo transistor Z0607 MA 75 533 ...neni nikde na internetu...nevite nejakou nahradu?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V Polsku nabízí každý e-shop se součástkami, u nás není originál k mání, ale náhrada by neměl být problém. Tady je datasheet. Je to TRIAC 600V/1A.

Napiš si do Googla "koupit Z0607 MA". Polských e-shopů tam pár najdeš.

kamil*
hodnocení

Dekuji za radu :) ale doufal jsem ze by se nasel nejaky prave v cesku :D

dalo by se pouzit toto? ... gme.cz/...

111®
hodnocení

2x

domnívám se že ano, má to stejný otvírací proud 5mA, stejné U 600V i stejný proud , tedy dokonce o něco větší 1A nakonec za 10,-Kč se to dá zkusit

kamil*
hodnocení

takze zkusit ten za tech 10 kc?

hoststary*
hodnocení

0x

Zřejmě jste technik, když už jste identifikoval vadnou součástku. Zkuste si podle typu pračky najít servisní manuál (Co je to za typ pračky?) a najít nejen co to je za součástku, ale i obvody kolem, protože tu součástku asi speklo něco, co ji přetížilo, takže hledejte příčinu závady a pak teprve součástku vyměňte.

Mimo jiné - pračka neždíme :) ale pouze odstřeďuje. Možná někde v muzeu ještě najdete opravdovou ždímačku se dvěma válci a klikou.

kamil*
hodnocení

no tak odstreduje vpoctate je to to same :D a tak nejak se vrtam ve vsem a pricinu pretizeni znam takze opravdu shanim jenom tuto soucastku a zkusim opravit sam nez shanet jinou pracku.. tak dekuji za radu :)

hodnocení

0x
111®

no tak tenhle tedy ne, ten má otvírací proud 100mA

kamil*
hodnocení

tento triak ale vypada jinak...myslite ze tamten by byl spatny? a nenasel by se ten spravny zde ... gme.cz/... z de by mi ho mohl vzit kamos a nemusel bych si to objednavat

111®
hodnocení

0x

2x

domnívám se že ano, má to stejný otvírací proud 5mA, stejné U 600V i stejný proud , tedy dokonce o něco větší 1A nakonec za 10,-Kč se to dá zkusit

jsem to psal v 15:51 to nečteš?

kamil*
hodnocení

jj ctu ale chtel jsem se ujistit ... nekdo podtim psal ze ten ne a poslal neco jineho tak jsem se optal jeste pro jistotu

111®
hodnocení

0x

tak co už odzkoušeno...

kamil*
hodnocení

zatim ne zitra by mi z brna mel kamos dovest ten triak tak dam vedet jak to dopadlo :)

kamil*
hodnocení

tak vymeneno a odskouseno ..slape jak ma takze parada :) diky :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma pračka neždíme

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]