Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč lidé volí paušál?

Od: svatoslav odpovědí: 26 změna:

Znovu po roce otevřu otázku: předplacené karty, či past zvaná paušál? Nechápu, jak někdo v klidu spoléhá na paušál při platbě svému mobilnímu operátorovi. Jediný klid při provozu mobilního telefonu=užívání předplacené karty...

Co když se někdo opozdí se splátkou? Jak se to - pro zajímavost, čeho jsem ušetřen - řeší? Čeká operátor? Nebo hrozí exekucí? Přece normální je mít volání na předplacenou kartu - ne se každý měsíc

nervovat s paušálem... Děkuji za názory

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Podle me je NORMÁLNÍ ( jak vy uvádíte v dotazu ) mit paušál. Ja za mesic napíšu pres 500 sms zprav a provolam cirka 10 hodin. Do toho sjizdim internet a za to vse platím 400kc za mesic. S predplacenou kartou bych za stejne penize neudelal ani polovinu.

hodnocení

4x

No..sice nevím co chcete slyšet..a co chcete řešit..

Ale asi si budete muset uvědomit, že existují i paušály, které se jednoznačně vyplatí..

To že takový paušál nemáte..to je jiná věc.

Já bych zase nechtěl "vaši" předplacenou kartu..

hodnocení

4x

Nenervuju se a když zapomenu zaplatit, pošlou upomínku, pak druhou. Nervoval bych se s nějakou kartou, že mi dojde, když zrovna potřebuju volat. Nechápu, jak se někdo může spoléhat na předplacené karty

hodnocení

4x

všecko jsou to kupecké počty jestli málo voláte asi se vám vyplatí předpacená karta jesli více jednoznačně paušál na toto existují na internetu kalkulačky

pecenkav*
hodnocení

4x

Majitelé předplacených karet většinou nevolají, jsou to prozváněči a tahají z lidí peníze tím, že čekají, až jim dotyčný zavolá, aby ušetřili, a takové vyčůránky nemám rád.

Jako normální spíš považuju mít normální číslo, které je moje a může být i v seznamu a ne zůstávat v anonimitě a pořád měnit čísla, jako to hodně lidí dělá.

danka86*
hodnocení

4x

Já to taky moc nechápu, proč si lidi platí paušál a nechávají se vázat se nějakou smlouvou, která je samozřejmě udělaná tak, aby byla výhodná jen pro operátora - smluvní pokuty, nemožnost smlouvu ukončit kdykoli, kdy budu chtít, a každý měsíc jenom solit peníze bez ohledu na to, kolik nebo zda vůbec telefon používám a ještě se dohadovat s operátorem, když budu chtít přejít ke konkurenci? To fakt ne :) A úplně to poslední, co bych potřebovala, je to, aby mi kvůli 500,- Kč nedoplatku za telefon z nedopatření přišla nějaká exekuce! *sok* To si klidně i přplatím za volání na předplacenou kartu než se upsat nějakému operátorovi a vystavovat se výše popsaným rizikům.

Jinak dnes se dá už i s předplacenou kartou volat za rozumné ceny. Já mám předplacenou kartu už snad víc než 15 let, kredit si dobiju kdykoli na internetovém bankovnictví, aktuálně dobíjím jednou ročně 300,- Kč (kartu už moc nepoužívám), jinak mám k dispozici telefon služební, který můžu neomezeně využívat i pro soukromé účely včetně neomezeného stahování dat. Kdybych si ještě k tomu musela platit za svůj soukromý mobil každý měsíc paušál 400,- Kč, tak by mě asi trefilo.

Mimochodem i z hlediska ochrany osobních údajů mi předplacená karta přijde bezpečnější než paušál vzhledem k tomu, že předplacenou kartu nelze tak snadno spárovat a identifikovat s osobou, která ji užívá. Podle mě paušalistům musí chodit daleko víc nevyžádaných telefonátů než s předplacenou kartou a dají se mnohem snáz "vyhmátnout".

U nás to ještě tak nefunguje ale v okolních státech ( a zejména v Polsku) je to tak, že paušální zákazníci mají datový roaming podle podmínek EU zatímco prakticky všecky predplacenky mají v podmínkách použití, že internet je doplňková služba poskytovaná pouze na vlastním území a v cizině je dál zpoplatněna. A to je sakra rozdíl mít jako paušálista v cizině 10GB za stovku nebo jen 300mega za stejnou cenu na předplacence.

Když tu soukromou kartu nepotřebujete, tak jí asi můžete klidně i zrušit a ušetříte těch 300 kč za rok... Někde jsem četl, že předplacené karty zruší, protože se zneužívají převážně k trestným činům... Třeba zůstane v budoucnosti něco v tom stylu, ale asi na jméno aby byla kontrola. Zpravidla normální lidé co jsou schopni žít v současné společnosti prostě telefon a i jiné služby platí . Tak se exekuce bát nemusí... Tady se řeší věci co běžní lidé nějak prostě neřeší, jsou to v životě běžné věci... A ti co provolají měsíčně cca 40kč v podstatě ani telefon moc nepotřebují, spíš jenom volají výjimečně... Prostě si každý musí zvolit to co mu vyhovuje...

hodnocení

2x

Protože mám na paušálu mnohonásobně výhodnější tarif než kdybych měl předplacenou kartu. Navíc nemusím mít strach, že mi dojde kredit a nedovolám se.

Žádné opoždění platby nehrozí, protože řeším platbu inkasem, takže se nemusím o nic starat. Leda by mi došly peníze na účtu, ale to zatím nehrozí a kdyby ano, nebojte se, vyřeším si to.

Přehodím vaši poslední větu.

Přece je normální mít paušál, kde se nemusím o nic starat - ne se klidně několikrát do měsíce nervovat s dobíjením kreditu ;)
A když ztratím mobil se SIMkou, tak nepřijdu i o všechen kredit na ní, naopak si nechám poslat novou a mám stále svoje číslo i stávající tarif.

likin*
hodnocení

2x

Všimněte si, že tazatel se v podstatě na nic neptá, má v tom jasno, radu nepotřebuje a ani by ji nepřijal. Troll.

svatoslav
hodnocení

Jak jste bystrý... nechte na mně, jaké otázky zde kladu... Rád komunikuji a sdílím různé názory...

majsterjoe*
hodnocení

1x

Co když se někdo opozní se splátkou... pak musí počítat s upomínkou, pokutou a podobně. Stejně tak, jako když se někdo opozdí s platbou za elekřinu, nájem a podobně...

vilik*
hodnocení

1x
Já naopak nejsem ochoten volat na předplacenku.
Číslo mám od začátku mé existence v síti, i když jsem o jeden telefon včetně SIM přišel a i když už jsem změnil kvůli lepším podmínkám operátora.
Už to, že mám stále stejné číslo, je pro moje aktivity velmi cenné.
Cenu za neomezené volání a nějaký ten internet v mobilu mám přiměřenou, sice ne za 183 korun jako Mikihans ;), ale oproti předplacence nebo platbám za skutečně spotřebované služby stále velmi výhodnou.
Navíc se mi s paušálem nestalo, že bych musel v jednu v noci hledat dobíjecí místo, když dojde kredit, nebo jak se mi jednou při nákupu v jednom menším městě stalo, být odmítnut s poslední mojí bankovkou v prodejně, protože obsluha neměla drobné a karty prý neberou.
Platbu provádím inkasem z účtu, kde mám sjednaný kontokorent (a taky tam jsou nějaké vlastní peníze :) ), takže se mi zatím nikdy nestalo, že bych byl v prodlení.
Jako bonus mám prováděné detailní vyúčtování včetně volaných čísel, data a doby volání.
Z těchto důvodů mají paušál i ostatní členové rodiny, i když děti tedy mají služby jinak sestaveny. Nemají neomezené volání, protože vůbec nevolají, jen někdy pošlou zprávu a téměř výhradně využívají internet. Manželka naopak dokáže měsíčně napsat neskutečné kvantum SMS. A beztak to platíme všechno společně z toho provozního účtu ;).
Ale chápu, že někoho moje důvody nepřijdou důležité, volá málo, volá nárazově, může mít nepravidelné příjmy, může mít jakýkoliv důvod, proč paušál nevyužije. To je na vkusu každého soudruha.

mot
hodnocení

1x
uz pred x lety se v Kobre 11 Simir divil, ze ten jeho partak ma detsky mobil na kredit.
mam pausal a jsem klidny, zadne nervy. stejne tak sem klidny u pausalu za elektrinu, internet atd...

hodnocení

0x

Většina lidí se nenervuje, platí inkasem a vůbec třeba netuší, kolik minulý měsíc provolali *smich*

svatoslav
hodnocení

To snad ne, rád bych měl přehled o každé minutě a koruně volání... Pokud stovka sem, stovka tam, tak to vám pak rozumím...ANO, nejsem volač, ale psavec...Žádný internet v mobilu apod. Čili nejsem zastáncem paušálu... 200 korun mám na pět, šest týdnů... využívám i balíček 25 SMS za 19 Kč na týden, a vyjdu s tím...

Já mám přehled dobrý, každý měsíc mi přijde na e-mail vyúčtování, navíc snad vím, jestli jsem volal a psal moc nebo málo.

Platím prakticky pořád stejně - 183 Kč a mám v tom 1,5 GB internetu, 200 minut, 120 sms a 20 mms. Najděte mi předplacenou kartu, na které dosáhnu stejné ceny ;)

Mikihansi-jen tak pro zajímavost co máte za operátora a jaký tarif. Děkuji!

hodnocení

0x

To hlavní už tu bylo řečeno a já uvádím, jak to má O2 se zapomenutými platbami, jelikož se mi to stává často. Dostávám vyúčtování 23. v měsíci, splatnost někde na začátku dalšího měsíce. Kolem 15. v měsíci, pokud jsem nezaplatila, přijde upomínka na mail a SMS. Když mi přijde další vyúčtování (tzn. jsem s platbou v prodlení cca 14 dní), tak je na něm vidět, že mám zaplatit dvojnásobek, čímž si svoji chybu uvědomím a zaplatím většinou ihned. Pokutu jsem ještě nikdy nedostala, pokud jsem zaplatila neprodleně po druhém vyúčtování.

Neprovolám moc, ale i s tou nejlevnější předplacenou kartou (nedávno jsem zjišťovala, jeslti se mi nevyplatí) nedosáhnu na stejné peníze, provolala bych víc. Každému určitě sedne něco jiného, ale pořád máte, Svatoslave, pocit, že pro mě se hodí předplacená karta? Já si třeba předplácím Opus kartu na autobus, téměř pokaždé se mi stane, že zapomenu dobít a pak musím někde shánět papírové jízdenky... kdyby se mi tohle stávalo s mobilem, tak si dost často nezavolám. Což samozřejmě nejde, když mobil potřebuji k práci. To už bych si radši i připlatila, kdybych musela, za ten paušál.

vernon
hodnocení

0x
Ve svém okolí neznám nikoho, kdo by měl předplacenku. Nevyplatí se to...
01.03.18 20:18

Mně jo. :-P

hodnocení

0x
Tak mně se rozhodně vyplatí předplacenka. Internet 400 MB za 89 týdně, což mi tak akorát vystačí. K tomu tak stovku max do měsíce za volání a SMS, takže skoro vždycky se vejdu do 400 Kč za měsíc. A z těch nabídek podle těch , co mi často volají, jestli nechci přejít k nim, je paušál s 1,5 GB tak za 600 Kč, což je prostě moc. Je v tom sice často volání zdarma, ale v dnešní době s drtivou většinou lidí volám i píšu zprávy přes internet.

danys*
hodnocení

0x
Neomezené volání, SMS, pár GB internetu a platím každý měsíc 360 Kč. Platím inkasem,o nic se nestarám. Kdyby se neodeslalo, banka mě upozorní. Je mi fuk kolik kdy a jak dlouho volám, volat potřebuju, s předplacenkou bych platil min.2x tolik
Kollma: platite cca. 400 Kč za skoro nulové služby!

Za 360 bych to bral, ale mně se to nikdy nepovedlo takhle zařídit. Nejlíp za 499, neomezené volání i SMS, ale prý max. 500 MB a stovku za dalších 500 MB, což se mi prostě nevyplatí. Vždycky, když někdo volá s jejich "skvělou" nabídkou, tak většinou pak smutně zavěsí. :D

hodnocení

0x

Já mám předplacenou kartu, převážně volám, SMS pošlu tak pět za rok, když už to jinak nelze (taková komunikace mi přijde pod úroveň), internet v mobilu nepoužívám. Ale volat v podstatě mohu, co hrdlo ráčí, dostávám volné minuty za nákupy v obchodě nebo za body nasbírané za ty nákupy. Do obchodu stejně chodím a nakoupím, někdy i dost výhodně. Jediná povinnost je jednou za čtyři měsíce dobít 150korun (aby kredit nepropadl), tedy to vyjde na 37,50 na měsíc a jsem vysmátý. Samozřejmě je to zase o tom, že chodím do jejich sítě prodejen nakupovat (tady je obchod v každé dědině i městě), ale jinak jsem spokojený. Pro mé potřeby zas proč platit třeba 400 (já bych toho, co nabízí, nevyužil), když mohu platit jen necelou desetinu z toho. Navíc ten operátor účtuje už od začátku hovoru po sekundách, na tom se též dá nemálo ušetřit.

mcmerkurion*
hodnocení

0x

... jakej mám klid s předplacenou kartou? ... volání a psaní drahý, věčně hlídat dobití a nedejbože nedobít, tak prijdu i o číslo ... normální a klidnější je mít na volání paušál, bez starostí, a jestliže je placenej inkasem, ani se nemůže stát, že člověk zapomene splátku ... a když vezmeme firemní tarif, tak už nejni vůbec co řešt ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]