Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám takovou klasickou otázku ohledně verzí iPhonů. Konkrétně to, jestli se dneska vyplatí koupit 6s, (64gb) nebo jestli je lepší si rovnou připlatit za novější 7 / 8? Rozdíl v ceně je znát a když vezmeme v potaz to, že tyhle modely se od sebe liší zejména výkonem, kvalitou fotoaparátu a to, že otevírá aplikace a webový stránky o zlomek vteřiny rychleji, tak by to pro mě nebyla moc výhodná investice. Co myslíte vy? Je lepší zainvestovat do novějšího modelu? S verzí 6s bych byl maximálně spokojenej, ale radši se zeptám.
Mimochodem jsem se dočetl, že novější verze IOS 11 už není dostupná na starší modely 5 / 5C / 6... To se mě sice týkat nebude, ale třeba o rok později se něco takovýho stane a já nevím jak to s verzema IOS chodí.
Koupě žádného mobilu se nevyplatí a už vůbec ne takového, kde se platí akorát za to, že je na něm nakreslené jabko. Mimochodem za ty prachy jde sehnat mobil s 128GB pamětí a navíc do něj jde narvat 256GB paměťovka. Nerozšiřitelných 64 GB je dost málo pokud to nechceš mít jenom na volání a sms
Iphone se používá jako "šperk"- když někdo chce ukázat, že na to má...
Pokud se ptáte, nemáte na něj... můžete si koupit polskou kopii a nalepit si znak podle libosti...
@tarantulee - upřímně napíšu - nezávidím. Asi je to o prioritách - telefon používám na telefonování. Jako zásadní nevýhodu u této značky vidím speciální kabel, který má jen a zase jen majitel tohoto zařízení. Můj android s microUSB má každý, půjčit si káblík pro nabití můžu od 99% lidí v okolí. Naopak dvě kolegyně tak jednou do měsíce fňukají, že nemají nabíječku a potřebují půjčit kábl, aby to aspoň přes PC nabilo... ale prostě není...
Z doslechu jsem věděl, že přístroj dělá kvalitní fotky - to můžu závidět, ale se svým telefonem za 1500,- jsem naprosto spokojen. Peníze investuji jinam.
Tak řešit kabel je úplná zbytečnost. Nevidím problém v tom nosit kabel u sebe, to je to nejmenší. Já naopak kabel na vypůjčení seženu v okolí vždy, když potřebuji. V dnešní době má iPhone kde kdo.
Tak samozřejmě to je o prioritách, někdo si vystačí s obyčejným telefonem a někdo musí mít prostě to nejlepší na trhu.
Je to stejné i s oblečením, boty.. Někdo si vystačí s boty a oblečením za pár stovek od větnamců, někteří si připlatí za značkové oblečení a boty i za 4tisíce. Každého volba, do čeho peníze dá. Já pouze tazateli psal, že pokud iPhone chce, ať si ho klidně koupí a napsal jsem mu k tomu své zkušenosti. Nikoho nenutím, aby si iPhone koupil, jak říkám, každého věc.
Tak možná to bude o výšce společenské vrstvy... Jen když vidím kolegyně, co musely ten telefon mít za každou cenu, tak si na ně půjčily a splácí je 3 roky, hlava mi trochu nebere onen smysl. Je to jako vzít si půjčku na dovolenou, kterou splácíte dva roky ...
Ptáte se, jestli se vyplatí - tady je odpověď jednoho z rádců.
Já tento názor podporuji - nevyplatí se to.
Jak vidím, je to zde samý expert přes produkty Apple
Zajímavé je, že takovéhle názory jsou vždy od lidí, co iPhone nikdy nevlastnili víc, jak měsíc a nebo vůbec.
Já iPhony používám už přes 6let a nikdy bych ho nevyměnil za Android či jiný systém, než iOS.
A že je iPhone nespolehlivý jsou jen hloupé kecy. Ano, občas se stane, že se něco na iPhonu pokazí, ale to se může stát u všech telefonů. Za celých 6let jsem vyzkoušel všechny modely a nikdy jsem neměl sebemenší problém, jen jednou se mi stalo, že přestal fungovat Touch ID, ale to bylo po 2letech používání iPhonu. A co se týče dotazu, tak ano, iPhone 6s bude ještě několik let použitelný. Ještě je podporován i 5s.
iPhone 6s jsem vlastnil cca 2roky a byl jsem velice spokojen a klidně bych si ho koupil zas, kdybych neměl novější model.
A to, jak někdo tady psal, že to je jen šperk a koupí si ho ten, kdo na to má, tak ano, máš pravdu, kdo na to má, tak si ho koupí a kdo nemá, tak závidí a říká, jak je iPhone k ničemu. Znám spoustu lidí, kteří nadávali na iPhone, potom si je koupili a jsou s nimi naprosto spokojeni a jiné telefony by už nechtěli
A to, že někdo tady říkal, že 64gb je málo, tak pořád tady je možnost iCloud úložiště, ale 64gb pro běžné používání bohatě stačí, sám jsem měl tu 6s ve 64gb verzi a za 2 roky používání jsem nikdy neměl problém s nedostatkem místa.
Takže určitě bych do toho šel a nemusíš se bát, bude ještě pár let v pohodě použitelný.
A kde jsem prosím napsal, že zvládne rok, max. dva? " taky mě fascinuje jak iPhone nutí kupovat nové telefony tím že znemožní používat aplikace u starsich modelu". Nikoho nenutí, iPhony fungují i se starými iOS úplně normálně a aplikace se dají normálně stáhnout, např. iPhone 5 se dá bez problému používat i se starším iOS. Jasně, třeba na iPhone 4 už se aplikace nestáhnou, ale kdo by v dnešní době používal přes 8let starý telefon s displejem 3,5? Asi nikdo
Ano, měl jsem ho 2 roky a přestal fungovat Touch ID, ale to se může stát každému telefonu, že?
Já že o spolehlivosti vím prd? Spíš naopak.
U toho iPhone 6s jsem nechal Touch ID opravit a používá ho přítelkyně další rok bez problému. Celkem má iPhone 3roky a žádný další problém není. Můj starý iPhone 5s používá bratr, iPhone má 4roky a ten je po celé 4 roky bez jakékoli závady.
Ano, stane se, že nějaký model má závadu a pokud se toto stane, vymění ho v obchodě kus za kus, ale to se může stát i Samsungu či jiným telefonům.
Asi máš mylné informace stejně tak jako o tom, že Apple nutí zákazníky kupovat nové modely
Není to o tom co si myslím o produktech Apple, spíš jde o to jak se chová většina jejich majitelů
Tedka už bych radči koupil 7 a víš. Ale i kdyby jsi koupil 6s byl bys spolojenej. Koupil jsem ho pred tydnem je to muj prvni iphone a zatim jsem nebyl nikdy vic spokojenej a už chapu lidi co si koupi iphone a uz nikdy nechtěji nic jiného. Lidi co řikaji že je to předražena sračka jenom zavidí nic jineho. Jo je to předraženej telefon ale za to kvalitní a na rozdil od andoidu neexistue že by se jen tak sekal. Hlavne se nenech odradit od idiotu co iphonu pomlouvají a nikdy ho ani nevlastnili. Kup si ho vyzkoušej zvykni si na system a udelej si o tom obrazek sam jestli sou to dobry telefony nebo ne.
Apple je předraženej a to vlastním iphone 8 128gb. Argumentovat kvalitou se mi zdá blbost, seženeš velice kvalitní telefon klidně v androidu ve stejné cenové relaci. Nejvíc mě dostává jak všichni vlastníci applu recenzují komentáři typu "prostě apple" Nevypsal si jedinej důvod, proč je apple tak dobrej a proč je tak drahej. Lidi platí za značku. Věř, že kdyby to bylo úplně stejně parametrový, ale třebas od Huawei nebo něco jinýho, tak to seženeš v úplně jiné cenové relaci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.