Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Iphone 6s - vyplatí se v roce 2018?

Od: ondrej147 odpovědí: 19 změna:

Zdravím, mám takovou klasickou otázku ohledně verzí iPhonů. Konkrétně to, jestli se dneska vyplatí koupit 6s, (64gb) nebo jestli je lepší si rovnou připlatit za novější 7 / 8? Rozdíl v ceně je znát a když vezmeme v potaz to, že tyhle modely se od sebe liší zejména výkonem, kvalitou fotoaparátu a to, že otevírá aplikace a webový stránky o zlomek vteřiny rychleji, tak by to pro mě nebyla moc výhodná investice. Co myslíte vy? Je lepší zainvestovat do novějšího modelu? S verzí 6s bych byl maximálně spokojenej, ale radši se zeptám.
Mimochodem jsem se dočetl, že novější verze IOS 11 už není dostupná na starší modely 5 / 5C / 6... To se mě sice týkat nebude, ale třeba o rok později se něco takovýho stane a já nevím jak to s verzema IOS chodí.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

3x

Koupě žádného mobilu se nevyplatí a už vůbec ne takového, kde se platí akorát za to, že je na něm nakreslené jabko. Mimochodem za ty prachy jde sehnat mobil s 128GB pamětí a navíc do něj jde narvat 256GB paměťovka. Nerozšiřitelných 64 GB je dost málo pokud to nechceš mít jenom na volání a sms

jitka98
64 GB je na normální použití tak akorát, možná spíš až dost, nemám tušení, čím by kdo prakticky naplnil teoretických 384 GB. Já sama mám uloženo kolem 13 GB hudby ve FLAC, pár videí (mobil se na delší sledování stejně nehodí), navigaci celé Evropy, asi dva tisíce fotek a několik videí z fotoaparátu ve 4k rozlišení, pár větších her a aplikací.. A pořád jsem, i se systémem, na necelých 45 GB. Asi je to na názoru každého, já nepotřebuji mít v mobilu stovky GB hudby a filmů.
A to se týká jak výrobků "s jabkem", tak i těch " s robotem". :)

hodnocení

2x

Iphone se používá jako "šperk"- když někdo chce ukázat, že na to má...

Pokud se ptáte, nemáte na něj... můžete si koupit polskou kopii a nalepit si znak podle libosti...

mobil.idnes.cz/...

doplněno 03.03.18 21:02:

@tarantulee - upřímně napíšu - nezávidím. Asi je to o prioritách - telefon používám na telefonování. Jako zásadní nevýhodu u této značky vidím speciální kabel, který má jen a zase jen majitel tohoto zařízení. Můj android s microUSB má každý, půjčit si káblík pro nabití můžu od 99% lidí v okolí. Naopak dvě kolegyně tak jednou do měsíce fňukají, že nemají nabíječku a potřebují půjčit kábl, aby to aspoň přes PC nabilo... ale prostě není...

Z doslechu jsem věděl, že přístroj dělá kvalitní fotky - to můžu závidět, ale se svým telefonem za 1500,- jsem naprosto spokojen. Peníze investuji jinam.

tarantulee*

Tak řešit kabel je úplná zbytečnost. Nevidím problém v tom nosit kabel u sebe, to je to nejmenší. Já naopak kabel na vypůjčení seženu v okolí vždy, když potřebuji. V dnešní době má iPhone kde kdo.

Tak samozřejmě to je o prioritách, někdo si vystačí s obyčejným telefonem a někdo musí mít prostě to nejlepší na trhu.

Je to stejné i s oblečením, boty.. Někdo si vystačí s boty a oblečením za pár stovek od větnamců, někteří si připlatí za značkové oblečení a boty i za 4tisíce. Každého volba, do čeho peníze dá. Já pouze tazateli psal, že pokud iPhone chce, ať si ho klidně koupí a napsal jsem mu k tomu své zkušenosti. Nikoho nenutím, aby si iPhone koupil, jak říkám, každého věc.

Tak možná to bude o výšce společenské vrstvy... Jen když vidím kolegyně, co musely ten telefon mít za každou cenu, tak si na ně půjčily a splácí je 3 roky, hlava mi trochu nebere onen smysl. Je to jako vzít si půjčku na dovolenou, kterou splácíte dva roky ...

vernon
hodnocení

1x
Mít cokoliv od Applu se nevyplatí...
ondrejkw*

To je moje věc a absolutně mě nezajímají takovéto názory :)

Ptáte se, jestli se vyplatí - tady je odpověď jednoho z rádců.

Já tento názor podporuji - nevyplatí se to.

hodnocení

0x

hlavně za ty peníze je to pěkný šrot... vidím to u nás v práci... není i phone co by neměl nějaký hardwarový problém a to dosti fatální.. myslím si že kdejaky činský telefon ho předčí ve spolehlivosti.

tarantulee*
hodnocení

0x

Jak vidím, je to zde samý expert přes produkty Apple*haha*

Zajímavé je, že takovéhle názory jsou vždy od lidí, co iPhone nikdy nevlastnili víc, jak měsíc a nebo vůbec.

Já iPhony používám už přes 6let a nikdy bych ho nevyměnil za Android či jiný systém, než iOS.

A že je iPhone nespolehlivý jsou jen hloupé kecy. Ano, občas se stane, že se něco na iPhonu pokazí, ale to se může stát u všech telefonů. Za celých 6let jsem vyzkoušel všechny modely a nikdy jsem neměl sebemenší problém, jen jednou se mi stalo, že přestal fungovat Touch ID, ale to bylo po 2letech používání iPhonu. A co se týče dotazu, tak ano, iPhone 6s bude ještě několik let použitelný. Ještě je podporován i 5s.

iPhone 6s jsem vlastnil cca 2roky a byl jsem velice spokojen a klidně bych si ho koupil zas, kdybych neměl novější model.

A to, jak někdo tady psal, že to je jen šperk a koupí si ho ten, kdo na to má, tak ano, máš pravdu, kdo na to má, tak si ho koupí a kdo nemá, tak závidí a říká, jak je iPhone k ničemu. Znám spoustu lidí, kteří nadávali na iPhone, potom si je koupili a jsou s nimi naprosto spokojeni a jiné telefony by už nechtěli *palec*

A to, že někdo tady říkal, že 64gb je málo, tak pořád tady je možnost iCloud úložiště, ale 64gb pro běžné používání bohatě stačí, sám jsem měl tu 6s ve 64gb verzi a za 2 roky používání jsem nikdy neměl problém s nedostatkem místa.

Takže určitě bych do toho šel a nemusíš se bát, bude ještě pár let v pohodě použitelný.

Takže říkáš že iPhone zvládne vpohoo rok max dva. Tak hlavně že ty máš inteligentní řeči. A taky mě fascinuje jak iPhone nutí kupovat nové telefony tím že znemožní používat aplikace u starsich modelu. To je dobry nesmysl
tarantulee*

A kde jsem prosím napsal, že zvládne rok, max. dva? " taky mě fascinuje jak iPhone nutí kupovat nové telefony tím že znemožní používat aplikace u starsich modelu". Nikoho nenutí, iPhony fungují i se starými iOS úplně normálně a aplikace se dají normálně stáhnout, např. iPhone 5 se dá bez problému používat i se starším iOS. Jasně, třeba na iPhone 4 už se aplikace nestáhnou, ale kdo by v dnešní době používal přes 8let starý telefon s displejem 3,5? Asi nikdo *palec*

Psal jsi že jsi jo měl dva roky a už v té době jsi měl problém, takže z toho usuzují že o spolehlivosti můžeš vědět prd. Ne každý si kupuje nový iPhone co dva roky...
tarantulee*

Ano, měl jsem ho 2 roky a přestal fungovat Touch ID, ale to se může stát každému telefonu, že? :)

Já že o spolehlivosti vím prd? Spíš naopak.

U toho iPhone 6s jsem nechal Touch ID opravit a používá ho přítelkyně další rok bez problému. Celkem má iPhone 3roky a žádný další problém není. Můj starý iPhone 5s používá bratr, iPhone má 4roky a ten je po celé 4 roky bez jakékoli závady.

Ano, stane se, že nějaký model má závadu a pokud se toto stane, vymění ho v obchodě kus za kus, ale to se může stát i Samsungu či jiným telefonům.

Asi máš mylné informace stejně tak jako o tom, že Apple nutí zákazníky kupovat nové modely :)

hodnocení

0x

Majitel produktů od ohryzaného jablka se nikdy nezapře *smich**haha*

tarantulee*

Mě je úplně jedno, co si o produktech Apple myslíte. Takové chytráky mám na háku *palec*

Není to o tom co si myslím o produktech Apple, spíš jde o to jak se chová většina jejich majitelů *haha*

danner12
hodnocení

0x

Tedka už bych radči koupil 7 a víš. Ale i kdyby jsi koupil 6s byl bys spolojenej. Koupil jsem ho pred tydnem je to muj prvni iphone a zatim jsem nebyl nikdy vic spokojenej a už chapu lidi co si koupi iphone a uz nikdy nechtěji nic jiného. Lidi co řikaji že je to předražena sračka jenom zavidí nic jineho. Jo je to předraženej telefon ale za to kvalitní a na rozdil od andoidu neexistue že by se jen tak sekal. Hlavne se nenech odradit od idiotu co iphonu pomlouvají a nikdy ho ani nevlastnili. Kup si ho vyzkoušej zvykni si na system a udelej si o tom obrazek sam jestli sou to dobry telefony nebo ne.

applejedrahej

Apple je předraženej a to vlastním iphone 8 128gb. Argumentovat kvalitou se mi zdá blbost, seženeš velice kvalitní telefon klidně v androidu ve stejné cenové relaci. Nejvíc mě dostává jak všichni vlastníci applu recenzují komentáři typu "prostě apple" Nevypsal si jedinej důvod, proč je apple tak dobrej a proč je tak drahej. Lidi platí za značku. Věř, že kdyby to bylo úplně stejně parametrový, ale třebas od Huawei nebo něco jinýho, tak to seženeš v úplně jiné cenové relaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]