Bohužel,zásuvku mám až na druhé straně pokoje. Původně tam byl jiný přímotop a za ním byla krabice s věnečkem, kam byl zapojen. Teď jsem koupil nový a nevím jak ho zapojit.
beru zpět. musííš zjistit jaké má být zapojení na schématu přímotopu. Který vodič je vlastně fázový. Urrčitě to nebude problém, na novém zařízení to může být vyznačeno přímo na něm, nebo v návodu k použití
Ok už asi chápu jak to myslíš takže černý na černý. Z těch 2 je jeden "zbytečný" pokud výrobce nebyl jiného názoru, ale to jaký to je budeš muset zjistit sám. Já bych zvolil metodu pokus-omyl a začal bych zapojením hnědého a když to bude bude fungovat tak jsi se trefil
Opravdu se podívej na schéma zapojení radiátoru. Já bych si spíš tipnul, že hnědý je pracovní a černý ovládací. Návod máš ty, v něm vyčteš jak se ovládá a jak se zapojí.
Tak jsem zjistil: modrý N černý trvalá fáze hnědý tzv."pilotní vodič" (asi fáze) V zásuvce je fáze(černý) vlevo , PEN(zž) propojený kolík + pravá dutinka.
Pilotní vodič netřeba zapojovat. Slouží k řízení, používá se například při řízení více přímotopů. Vy to máte řízeno předpokládám termostatem, takže tohle nemusíte řešit. Zapojit tedy jen černý na fázi a modrý na nulu.
pilotní vodič řídí noční útlum...ale kde máte u konvektoru zelenožlutý? nebo je na něm značka předmětu II. třídy? dva čtverečky jeden ve druhém? nutno pohledat, co říká návod, když je konvektor nový?
Zaplať si kruci elektrikáře (ne takového jaký si ty), a ať ti všechno ukáže, naučí. Nebo se vrať zpět do školy, nebo knihovny. To jsou neustále otázky, které lajk nemá co řešit.
majsterjoe*
o tom elektrikáři jsi už psal pod jiným jménem pár dní zpátky. A stále nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.