Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motor naprázdno

Od: egemberg odpovědí: 5 změna:

Dobrý den mám motor a poreboval bych zjistit kolik by měl brát naprázdno. na štítku je :4kw 8A 1440ot/min cos fi 81. jde mi o to zdali je tam štítek ze správného motoru je totiž na víku a ty jdou libovolně prohodit. já naměřil 6,9A

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Neřekl jsi jaký motor, ale jestli jde o třífázový motor, pak naprázdno (bez zatížení) by měl mít minimální odběr, skoro nic, odběr se zvyšuje se zatížením na hřídeli. 6.9A naprázdno je nějaký nesmysl.

rv*
hodnocení

0x

Motor odebere tolik elektrické energie, kolik vykonává mechanické práce + jeho ztráty (těmi se ohřívá). Pokud žádnou mechanickou práci nekoná, to, co odebere, se přemění na teplo. Pokud by naprázdno odebíral 7 A, tak se bude zahřívat jako blázen.

egemberg
hodnocení

je to 3f motor a opravdu naměřeno 6,9a v jedné fázi

rv*

Tak vyndám zástrčku a změřím 3x odpor mezi vinutími (fázemi) na motoru. Pokud bude zhruba stejný (odhadem 20 Ohm), tak není žádné vinutí (nebo cesta k němu od zástrčky) přerušené.

zajixxx*
hodnocení

0x

A v ostatních fází bral kolik A? Jestli nemá třeba mezizávit. zkrat. Na prázndo tak Kolem 1A bych věřil, 7A je moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]