Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

USB nahrávač, jaký mám koupit

Od: suzymon® odpovědí: 14 změna:

Dobrý večer. Mám už asi tři roky USB "nahrávač", nevím jak se tomu správně říká. Je to ta krabička, do které si stahuji filmy a ukládám je tam a pak se na ně dívám v televizi. Ale v poslední době mi nějak špatně funguje, když ho zapojím do počítače, dlouho to trvá, než naskočí a můžu ho otevřít, někdy nenaskočí ani za pět minut a někdy mi zasekne i počítač. nevím co se v něm pokazilo, ale štve mě to. Už jsem z něho hodně vymazala, ale chyba bude někde jinde. Mám "My passeport ultra". Může to být třeba tím kabílkem, nebo to je v něčem jiném? Případně jaký jiný si mám koupit? Díky.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

au1
hodnocení

4x
to vypada na obycejny externi 2.5" disk. Zkuste ho zformatovat, umi to i windows, zaksrknete uplne formatovani (ne rychle), a uvidite jestli to pomuze. Formatovanim smazete vsechna data na disku.
111®

jo a smaže si vše a nebude í t nic...

au1
tak si je asi zalohuje ne? Vzdyt tam pisu ze formatovanim smaze vsechna data.
@111 to nebude mít ani na novém disku a ještě třeba zbytečně utratí 1500.

hodnocení

0x
Hledejte "externí disk". Dnes už má většina USB 3.0 a kapacitu volte dle potřeby. Na 500GB dáte asi 500 stažených filmů v nižší kvalitě. Na 1TB dvakrát tolik.

hodnocení

Neblázněte kluci, já nic formátovat nebudu, to bych tomu dala na frak *ee*. Na tohle jsem úplně levá. *co* Já si raději koupím nový. Už jsem hledala, ale když tomu rozumím jako koza petrželi, tak nevím jaký vybrat. A raději si zaplatím víc. Tak mi poraďte jaký mám koupit.

Ten co mám je WDZFP001 OBRD EESN 1 TB-externí pevný disk, 2,5USB. Kupovala jsem ho v roce 2014, za 1890Kč. Našla jsem fakturu.

Připojíte, otevřete "Počítač" kliknete na disk pravým tlačítkem a dáte "formátovat". Zrušíte zaškrtnutí u rychlého formátování a potvrdíte.
hodnocení

A tu nižší kvalitu ale nechci, raději tu vyšší ;). Kdyby to teda nějak šlo...

Mikihans, ale tohohle já se bojím. Já jsem schopná ještě zničit nějakým manévrováním i můj počítač.

au1
jak pise kolega, kdyz to bude usb 3.0 tak je pak asi jedno co to je za znacku, jestli chcete zase 2.5"disk a staci vam kapacita 1TB tak treba tenhle
tsbohemia.cz/...
proslo mi jich par rukama, nejsou spatny, Verbatim cpe dovnitr Toshiby disky, a nikdy nebyl problem s vadnyma sektorama. Nebo klidne znovu poridte to WD, od nich mam disk v NASu a jede jak slak
tsbohemia.cz/...
hodnocení

"Au" tak děkuji. A nejde o to že by mi stačil ten 2.5, klidně si koupím ten co má větší kapacitu. Nahrávám právě hodně a mám takové ty seriály, které mohu vidět i několikrát a nerada je mažu, protože pak to zase musím zdlouhavě stahovat. Jsem staršího data, tak miluji ty staré české klasické. F.L. Věk, nebo rada Vacátko a tak dál...;)

au1
2.5"a 3.5"je oznaceni fyzicke velikosti plotny v disku, a je v palcich. Ty vetsi, 3.5palcove,kdyby jste ho rozmontovala, uvnitr najdete klasicky disk, ktery se dava do stolnich pocitacu. Pokud je pouzivan mimo PC, je potreba externi napajeni pres trafo do zasuvky. Proti tomu 2.5palcovy je o fyzicky mensi, o 1 palec (2.54cm),a ten pokud by jste rozmontovala, najdete uvnitr disk, ktery se bezne pouziva v noteboocich. Oproti 3.5palcovemu nepotrebuje externi napajeni, a tak lze pouzivat pouhym pripojenim jednoho USB kabelu k PC, kterym proudi data i napajeni.
Kdyz se bavime o kapacite, aby se vam na disk veslo vic serialu, nema to nic docineni s tim, co jsem doted psal. Pokud chcete vetsi disk (nikoliv fyzicky, ale kapacitne), zajimat vas bude oznaceni v TB. Ty prvni dva disky co jsem poslal, maji kapacitu 1TB (jeden terabajt), kdyz chcete vetsi, hledejte 2TB,4TB,... Plati pritom, ze na 2TB disk nakopirujete 2x tolik dat co na 1TB disk, na 4TB 2xtolik co na 2TB,a tak dale. 2TB disk treba zde:
tsbohemia.cz/...
snad jsem to zvladl vysvetlit dostatecne srozumitelne :)
hodnocení

Au1, mockrát děkuji za vysvětlení. Myslím, že jsem to pochopila správně. jelikož jste neodpověděl nově, ale přidal komentář, nemohu Vám dát žádný bod. To jsou nová pravidla poradny. Tak alespoň takto *palec*. Akorát je tam napsáno, že je kompatibilní s Windows 8, já mám už 10. Nebudu s tím mít problém?

au1
nedelam to kvuli bodum, ani nevim k cemu jsou dobry :)
urcite pofici i pod win10,zde je odkaz na stranky vyrobce, kde v sekci Technicke udaje win10 v seznamu podporovanych OS maji: wdc.com/...
Tady ty novejsi Windows (7,8,10) vyzaduji stejnou velikost sektoru na disku 4kB, nevim co by jste musela mit za OS aby se musel disk preformatovat, mozna XP, spis i starsi...
Jestli mate jakekoliv obavy, kupte disk pres internet, mate 14 dnu na vraceni bez udani duvodu.
hodnocení

Au1, určitě budu kupovat přes internet. Ten první jsem tak také koupila. Díky ještě jednou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]