Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Candy CTY 1246 netočí se motor

Od: leonh odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

mám přesně tento typ pračky a při praní najednou přestala jet, tedy jakákoliv funkce na jakémkoliv programu spojená s otáčením bubnu tedy motoru je nefunkční (čerpadlo a vypouštění a napouštění vody je funkční, řemenice není spadlá) a motor se netočí. Když tzv. odpíchám svorkovnici dole u motoru, tak mi svorka ukazuje na výstupu pouze proud ke dvěma žlutým které vedou ke snímači otáček Pokud proměřín jakýkoliv jiný výstup ze svorky vs. kostra, tak nenaměřím nic jen na svorkách ke snímači otáček asi 120. Čím by to mohlo být, uhlíky, modul? Děkuji za rady.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

spíš modul, nebo spínací relé na něm. kdyby to byly uhlíky asi by jste na přívodech k nim naměřil napětí

doplněno 26.02.18 18:08:

servis manuál elektrotanya.com/...

dole je pak Get Manual

doplněno 26.02.18 18:24:

nebo už i u mne na stránkých plhal.pavel.sweb.cz/...

leonh
hodnocení

0x
Tak jsem ještě prozvonil výstup na poslední svorkovnici před motorem, kromě snímače otáček ( který nevim jak prozvonit) bylo vše OK i uhliky zvonili. Dá se nějak zkusit funkčnost relé a modulu, abych ho nekupoval zbytečně, můžete to být i něco na desce ...?

hodnocení

0x

Skúste ešte,či je funkčný zámok dverí,jeho elektrická časť a rozbehový kondenzátor.

doplněno 27.02.18 13:12:

Kondenátor tam je,či rozbehový alebo odrušovací,na obrazku v manuálu sú tam dva typy motorov, ktoré sa tam pravdepodobne montovali.Asi týždeň tomu som doma na staršej automatickej práčke Samsung-Calex opravoval zámok a menil kondenzátor.Prala v pohode,len žmýkať sa jej nechcelo.Po oprave už svoju robotu robí ako má.Inak motor je tam s dvojitým vinutím,s dvoma kondenzátormi,bez tachometra a bez komutátora s uhlíkmi.

Odporúčam ešte premerať tlakový spínač a až nakoniec sa púšťať do modulu.

leonh
hodnocení

Zámek dveří by měl být v pořádku, jelikož např. funguje vypoustění a napouštení vody a kondenzátor a tedy by měl být v pořádku i kondenzator ne?

Přesně tak, kdyby byl špatný zámek nefunguje nic a rozběhový kondenzátor tato pračka nemá neboť má komutátorový motor ;)

Tazatel píše, že má uhlíky a tímpádem i snímač otáček...

111®

s tím se netrap, to je celý savco...

111®
hodnocení

0x

no zkusit se relé dá, ale to ho musíš najít na desce, pak nejlépe vyletovat a připojit mu na vinutí napájecí napětí a následně proměřit. V desce bych si to napětí tam zatáhnout netroufl...no a kdyby bylo vydné tak koupíš nové a rovnou zapíjíš..

111®
hodnocení

0x

tady se něco podobného řešilo už poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]