Ahoj,potřebuji poradit se zapojením lustru. Ze stropu jdou vodiče černý,hnědý,zelenožlutý. Z lustru černý,hnědý,modrý,zelenožlutý. Lustr je dvouokruhový a vypínač řazení č.1 Síť je TN-C(L+PEN). Díky za odpovědi.
Fázovkou jsem zjistil fázi na černém a hnědém. Ve vypínači je hnědý přívodní fáze a ty dva černé jsou pod jedním šroubkem. Co teda s těma dvěma fázema? Jak ten lustr zapojit?
Pokud chceš aby ti na lustru nesvítilo vše najednou ,tak musíš vyměnit vypínač. Jinak připoj do lustru hnědý na hnědý,černý na černý, zelenožlutý na zelenožlutý a propoj s modrým.
Jen mě zarazilo,že při měření jsem se dotkl fázovkou PEN vodiče a trochu svítila. Je to normální? Nemůže lustr probíjet,nebo to jsou "pracovní proudy"?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.