Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém s mojí kamerou Olympus SH-21, která při automatickém zaostřování vydává takový "klikací"zvuk, když nahraju video, tak je ten zvuk v záznamu dost znatelný a tím se video stane nepoužitelné.
Nevíte, jak by to šlo spravit?
Tohle není moje video, ale jedná se o stejný problém:
JO, jde to spravit, když vypneš autofokus anebo si pořiď KVALITNÍ externí mikrofon na tyči .
Tohle je normální vlastnost autoostření nebo stabilizace, že se zvuky přenášejí skrz tělo do integrovaného mikrofonu.
Natáčení foťákem není žádná sranda a paradoxně čím lepší přístroj, tím hůře. Všechno na manuál.
ernie:
pamatuju doby, kdy kompakty z těchto důvodů neměly možnost zoomování během videa, protože to do natáčeného zvuku dělalo rachot, ale dnes aby byly ve videu slyšet zvuky stabilizace a autofokusu?
Na mém kompaktu je ve videu slyšet jen rychlé zoomování, jinak ticho. Jestli je tohle běžné u Olympusu, tak to chce asi změnin značku
Autofokus vypnout nepůjde, protože to žádný manuál. ostření nemá. V recenzi na Megapixelu v ukázkovém videu nic necvaká. Pokud to dělá i v klidu při natáčení videa z jednoho stabilního místa na nepohybující se objekt, tak může být problém v elektronice záznamu zvuku micr. Externí mic. nepřipojíte, protože vstup pro ext. mic to nemá. Jedině externí záznam a potom synchronizovat ve editoru. To ovšem pokud chcete nějakou vyšší kvalitu, což vzhledem k aparátu nepředpokládám.
Podle mě ty zvuky nedělá ani AF ani stabilizace, nebyly by tak pravidelné, ale pokud je něco takového dělá, byly by rozhodně slyšet po přiložení fotoaparátu na ucho.
Nedělá to elektronická závěrka, že by měla nějaký vliv na mikrofon? Připadá mi to frekvenci snímků. Večer to dám do audacity, co to ukáže.
Když jsem tu ukázku uviděl, hned se mi vybavil zvuk 8mm filmové promítačky, jestli to není od inženýrů z Olympusu záměr
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.