Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu vymazat data v Služby Google play?

Od: boban® odpovědí: 2 změna:
Viz foto, uvolnil bych 411MB. Co by znamenalo smazání těchto dat?
Mohu vymazat data v Služby Google play?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Vymazat je můžeš bez vlivu na funkčnost androidu ale bohužel nedosáhneš žádného efektu protože je to jedna z položek googlebordelu které systém automaticky přiděluje práva aktualizace i když aktualizace vypneš. Pro android je to prostě systémová položka a té aktualizace nejdou zakázat. Proto se ti to obratem stáhne znova. Jestli máš Root můžeš zkusit zakázat třeba přes lucky Patcher ale většinou pomůže jen úplné smazání googleplay. Pak sice musíš apky stahovat jinak ale za tolik uvolněného místa to stojí.
doplněno 20.02.18 10:15: Další podobná srágora je mimochodem Youtube.Taky ukládá obrovské objemy dat zcela bezdůvodně.

ldfkld
hodnocení

0x

Záleží na tom, jak často tyto služby používáš.

Já se také dost často potýkám s nedostatkem místa, tak "Obchod Google Play" a "Služby Google Play" vypínám. To vede k tomu, že se odinstalují aktualizace a je tam jen "Tovární" verze, která zabírá jen málo místa a je deaktivovaná, takže se neaktualizuje. Asi 1x za měsíc tyto aplikace povolím na 1 den, aby se aktualizovaly jiné aplikace, které byly instalovány z "Obchodu GP" (ty by se jinak neatualizovaly). Potom to opět vypnu.

Zapnutí nebo vypnutí je otázkou několika vteřin, takže to není žádný problém.

U mě je to výhodné i proto, že "Služby Google" spotřebovávyly přez 90% energie (viz Napájení - Baterie) při nečinnosti a pohotovostním stavu mobilu. (Mám Android 4.2.2 - u vyšších verzí Androidu prý Služby Google tolik elektřiny nežerou).

Takže pokud tyto služby nepoužíváš, klidně je vypni. Data ani mazat nemusíš, protože vypnutím získáš dost místa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]