Nejste přihlášen/a.
Záleží na tom, jak často tyto služby používáš.
Já se také dost často potýkám s nedostatkem místa, tak "Obchod Google Play" a "Služby Google Play" vypínám. To vede k tomu, že se odinstalují aktualizace a je tam jen "Tovární" verze, která zabírá jen málo místa a je deaktivovaná, takže se neaktualizuje. Asi 1x za měsíc tyto aplikace povolím na 1 den, aby se aktualizovaly jiné aplikace, které byly instalovány z "Obchodu GP" (ty by se jinak neatualizovaly). Potom to opět vypnu.
Zapnutí nebo vypnutí je otázkou několika vteřin, takže to není žádný problém.
U mě je to výhodné i proto, že "Služby Google" spotřebovávyly přez 90% energie (viz Napájení - Baterie) při nečinnosti a pohotovostním stavu mobilu. (Mám Android 4.2.2 - u vyšších verzí Androidu prý Služby Google tolik elektřiny nežerou).
Takže pokud tyto služby nepoužíváš, klidně je vypni. Data ani mazat nemusíš, protože vypnutím získáš dost místa.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.