Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stary mobil jako spinac

Od: zakys99 odpovědí: 5 změna:
Ahoj, mam dotaz.. chtel bych ze stareho mobilniho telefonu vyrobit neco jako dalkovy spinac(bud by se zapinal pri volani nebo prednastavenem budiku) chtel bych to udelat tak ze bych odpojil vibracni motorek z mobilniho telefonu a napojil na to nejaky spinac ktery by byl zapojen na obvod s 12V (baterie z motorky).. problem je v tom ze motorek je urcen na male napeti takze by se to dako resit jen tim spinacem a prave ten nevim jak se jmenuje/kde ho koupit... takze kdyby mel nekdo podobny napad a mel to uz zrealizovane a poradil by mi byl bych moc vdecny..

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Jedna možnost je tato jednoduchá stavebnice:
eshop.flajzar.cz/...
Více variant spínání, bez zásahu do mobilu. Sestaví každé šikovnější ruce...
doplněno 19.02.18 03:48: Pokud by někdo chtěl ovládat síťové elektrospotřebiče, teda na 230 V, je tu další možnost:
eshop.flajzar.cz/...

rqwq
hodnocení

2x

Kdysi jsem měl něco podobného, když jsem vstával o víkend na brigádu a nechtěl budit rodiče. Tehdy ten telefon byl sakra drahá záležitost, takže by mě ani ve snu nenapadlo něco připojovat na vibramotor. Ale využil jsem ho. Budík byl bez zvuku, jen vibrace, telefon byl položený na prkénku, na které jsem přišrouboval mikrospinač. Telefon ho zatěžoval aby byl sepnutý, využívalo se rozpínacího kontaktu. Po zavibrování telefon ze spínače spadl a ten přes relátko sepnul reflektor přidělaný na krytu tyčí u záclon. Měl jsem ještě v záloze navíjení peřiny motorkem od stěračů, ale to nebylo třeba, světlo mi budilo spolehlivě. Jinak v dnešní době by jste měl uvést že to chcete přece na ZALÉVANÍ, nikoli na dalkové odpalení bomby (už vás sledujou).

tc
hodnocení

1x

to chcete na odpalovací zařízení?

hodnocení

0x

Nejlépe poradí muslimský terorista.

hodnocení

0x
Už kolem dvacky koupíš relé. To ti spínacím napětím 3-5 voltů spíná pracovní část která může mít 230V a proud až třeba 10A. Jen si musíš rozmyslet jestli chceš relé které překlopí a zůstane sepnuté , nebo ti stačí aby bylo sepnuté jen po dobu kdy mobil vibruje a pak se vrátí do rozepnuté polohy. V prvním případě pak budeš potřebovat jiný signál na odpojení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]