Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Data bez mého vědomí

Od: paixan* odpovědí: 2 změna:
Zaply se data bez mého vědomí:
Byla jsem venku, udělala jsem pár fotek a čas od času jsem si četla na čtečce. Na nastavení jsem zvýšila jas a to je vše, jsem si na 99,9% jistá že data jsem nezapínala. Přišla jsem domů a po nějaké době mi přišla SMS- ztrhavaj 19 Kč za internet. Napsali že mi to platí do půlnoci,tak jsem vypla WiFi a internet nefungoval, takže mě jen tak obkrádaj. Co se to vůbec děje?

Data bez mého vědomí

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Máte automatické prodloužení dat u operátora, dokud to nezakážete - vše nastaveno v telefonu "pro pohodlí klienta" - automatické zapnutí dat v telefonu.

Já třeba dal telefon do továrního nastavení a byl na WIFI, najednou smsky, že mám aktivován internet a poplatek..., pak stahovalo aktualizace z dat místo wifi...

Od té doby při továrním nastavení používám v případě potřeby (např. lenovo to požadovalo se simkou) jednu starou simku bez peněz...

doplněno 18.02.18 18:30:

Nemám tescomobile - mám vodafone a v samoobsluze - nastavení - je možnost nastavit si služby. Např. právě čerpání dat. První věc od zprovoznění jakékoliv SIM je u mne přihlášení do samoobsluhy, zákaz plateb třetím stranám a blokování nevhodného obsahu... pak podle možností.

Blokaci těch blbostí jsem prováděl snad u 10ti tel. v rodině - vždy bylo vše povoleno a nastaveno tak, aby uživatel po napadení telefonu přišel o všechno.

paixan*
hodnocení

Tak jak bych provést změnu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]