Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mobil s GPS

Od: matousv odpovědí: 18 změna:

Zdravím, scháním mobil s GPS, stačí levný. Mohli by jste mi doporučit okolo 2000 - 3000 Kč. A na GPS potřebuju internet v mobilu? Vůbec se v tomhle neorientuju :)

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

GPS má dneska snad každý chytrý telefon. V této cenové kategorii doporučím Xiaomi Redmi 4A.

No, musíte upřesnit, co chcete. GPS samo o sobě internet nepotřebuje, ale pomocí GPS jen zjistíte, kde jste (souřadnice). Pokud vám jde o navigaci, mapy a další věci, jsou tu takové, které internet vyžadují a takové, které ho nevyžadují (mapy se stáhnou z internetu do mobilu a poté už navigace funguje bez připojení).

Jako navigaci pro turistiku doporučím českou aplikaci Mapy.cz (lze stáhnout mapy pro použití bez internetu), pro navigaci v autě mám vyzkoušeno bez připojení k internetu například Here WeGo (taktéž vyžaduje stažení map).

matousv
hodnocení

Děkuji za odpověď. Mapy bych si stáhnul u mě doma přez wifi. Chtěl bych to hlavně abych se neztratil až pudu pěšky. A něco z czc.cz do 2000 Kč? mohl by jste mi poradit s výběrem? ten xiaomi stojí bezmála 3 litry

chtěl jste 2-3 tisíce, tak jsem doporučil v tomto rozpětí ;) do 2000 vám osobně nic nedoporučím, protože to nejsou mobily, které bych považoval za bezproblémově použitelné. Vždycky jsou to nějaké kompromisy. Ten xiaomi mám odzkoušený a v této cenové relaci nic moc lepšího neseženete. Kolem 2000 jsou to velmi zastaralé kousky s mizernou pamětí a pomalým procesorem, což bude za chvíli akorát tak o nervy a za půl roku budete chtít kupovat mobil lepší ;) toť můj názor

matousv

hm, možná za tu cenu je verze 5A mironet.cz/...

Ještě o tom popřemejšlím každopádně děkuji za tip, vypadá dobře, i když já všechny ty funkce jako je kamera a foták nevyužiju *placni*. A co říkáte na ty co jsem napsal dole v odpovědi?

matousv

hm, dobře. Asi nic lepšího neseženu a ty parametry sami o sobě nejsou špatné. Třebas časem i něco využiju. ale mám koupit Xiaomi Redmi Note 5A nebo dražší Xiaomi Redmi 4A?

hodnocení

0x

souhlasím s kolegou ten xiaoni je za ty peníze nejlepší kup, kolem 2000 o ničem vůbec neuvažujte jsou to šunty co se vám budou furt sr..

still10k*
hodnocení

0x
Také bych přidal svůj tip na mobil, mám už půl roku Lenovo K6 Power a jsem s ním spokojený. Za dva až tři litry ho lze koupit přes inzerce, třeba na letgo jsem jich pár viděl. Jelikož je to nový model, bude určitě ještě v záruce.
Také na něm používám apku mapy.cz s offline mapama a lokalizací pomocí GPS a šlape to dobře.
still10k*

matousv
hodnocení

0x

Aha, a co třebas tenhle? slevomat.cz/...

Nebo tento

czc.cz/...

a nebo tento... czc.cz/...

Myslíte že jsou na tom taky tak špatně?

still10k*
15.02.18 07:02

brrr! *nene*

matousv
hodnocení

0x

Díval jsem se na recenze toho xiaomi, a jeden uživatgel tam psal že na SD kartu se nedá zapisovat a že ty mapy se musí stahovat do vnitřní paměti. Kolik ty mapy od seznamu cca zabíraji místa?

Cca 0,5 GB místa. Pokud si připlatíte za 32GB verzi (na podzim jsem ji kupoval za 2600), nemusíte pak řešit paměťovou kartu vůbec.
Jinak všeobecně, dnes vybírat telefon co má minimálně 2 GB operační paměti (RAM) a 16 GB vnitřní úložiště.
matousv

a kolik cca zabírá systém? kolik z těch 16 GB budu mít volných? mě by stačilo i těch 16, 32GB je pro mě pozlacená škodovka

rd*

Pokud si to dobře pamatuju, tak systém má 9GB.

vernon
To je blbost. Android má 4 - 5 GB maximálně.
still10k*

to vernon: který Android jste naposledy viděl? KitKat? Ten měl skutečně okolo 4GB.

matousv
hodnocení

0x

Když už bych měl platit tolik tak bych hctlě něco odolnýho. Co tohle? mobilni-telefony.heureka./...

still10k*

Ten je podle mého odolný asi jako vajíčko zabalené v ubrousku *smich* Kupte pořádnou značku a ne tyhle čínské makety mobilů. Když máte omezený rozpočet a chcete pořádný mobil, nezbývá nic jiného než inzerce. Kamarád si koupil S8 přes inzerci s prasklým displejem za čtvrtinu ceny. Už pár měsíců ho bez problémů používá i s tím prasklým displejem a nevadí mu to *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]