Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může se televize sama zapnout?

Od: nikc® odpovědí: 13 změna:

V noci se sama televize zapnula. Myslíte, že je to možné?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

7x

Stává se to po výpadku proudu, kdy televize je vyplá jen ve stand by řežimu. Nebo je nastaveno zapnutí v určitou dobu, a nebo, mohlo dojít k automatické aktualizaci (pokud je TV připojena na internet) a mohla se zapnout.

hodnocení

3x

Je to možné, také se nám to už stalo. Proč? Netušíme *nevi*

hodnocení

Měla jsem nedomáčklý vypnutí na ovládači. Ale ovladač byl na zemi a Tv je výš. Děkuju za reakci.

hodnocení

3x

Myslím, že se to stát může. Ona vlastně pokud ji nevytáhnete ze zásuvky, tak je stále zapnuta. Klasický vypínač, tedy přerušovač napájení už v nich dnes není.

hodnocení

Televizi napojenou na internet nemám. Zrovna včera jsem byla na Svatbě upírů - muzikál. Tak jsem si říkala, když se to stalo. "Kdo to byl? Vždyť jsem tu sama?" Takový divný pocit jsem měla, protože jsem byla plna emocí z toho muzikálu. Poprvé se mi to stalo.

hodnocení

Ples upírů to byl. :-D

hodnocení

3x

Ano, možné to je. Před pár lety jsem přišel domů a televize byla nejen zapnutá, ale hlasitost měla na maximum. Podezíral jsem nahluchlou 90 letou babičku, ale ta to popírala. Podruhé se to stalo za bouřky, to jsem byl přímo u toho. Taky jsem se samozřejmě vyděsil. Od té doby, když opouštím domov na delší dobu všechny podobné spotřebiče vytahuju za zdi.

hodnocení

0x

Dnešní televizor je počítač. Jednou z jeho vymožeností je, že na svém "monitoru" zobrazuje třeba i televizní program.

Náš "televizní počítač" značky Sony, se stejně jako mnohé jiné počítače, po připojení síťového napětí nastartuje. Tedy výdadek síťového napájení poznáme podle zapnuté televize a blikajících hodin na sporáku.

rv*
hodnocení

0x

Chytré televize můžou hledat aktualizace svého firmware, popřípadě i aktualizují seznam přijímaných kanálů. A ten, kdo to programoval, klidně mohl udělat chybku a zapnout i monitor. Obvykle se to dá někde v menu vypnout.

trpaslif
hodnocení

0x

Jednou se mi to stalo taky. Přišla jsem večer domů po nějaké párty a padla rovnou do postele. Nad ránem mě probudil zpěv, no vůbec jsem nevěděla co se děje. A on Gotťák vedle v televizi zpíval Stále mlád :-D Taky nevím, jak k zapnutí došlo, ale měla jsem tehdy kočku, tak možná ji zapla ona..?

an*
hodnocení

0x

Myslím, že to dokáže i statická elektřina. Stalo se mi to když jsem otřela obrazovku nevhodným hadříkem. Jindy zase při bouřce i když výpadek proudu nebyl.

hodnocení

0x

Mně jednou zapnul televizi vysavač. Jak jsem ho zapnula, tak se pustila televize, ovladač byl daleko a já se fakt lekla.

nikdo*
hodnocení

0x

Je to možné a jeden z důvodů, proč se to děje jsou spínané zdroje, hlavně v žárovkách, ale nejen v nich. Je jedno jestli v úsporkách nebo LED žárovkách. Ty levnější "ťamanské" nemají žádnou filtraci toho spínacího kmitočtu směrem ven, do sítě. A když se náhodou trefí některým produktem směšování harmonických do kmitočtu dálk. ovl. máte problém. Problém o to horší, že se to stane jen někdy, naprosto neočekávaně, když nejste doma, nebo večer posloucháte ztlumenou TV a najednou máte hlasitost naplno.
Druhý důvod, se kterým jsem se setkal tento měsíc: neodolal jsem, a koupil ve slevě, za pár korun, barevný RGB LED pásek s infra ovládáním. Jaké bylo moje překvapení, když jsem zjistil, že kromě LEDek, ovládám i SetTopBox. Takže některé barevné kombinace mám zakázané, když chci koukat na TV.
No a třetí důvod, ten nejméně pravděpodobný, ale možný: kamarád mi ukazoval aplikaci do mobilu, která vysílala infra kódy snad všeho co má dálkové ovládání, a líčil mi, jak je schopen přepínat TV v obchodech apod. On ten mobil má asi dost výkonnou LED. Třeba máte nějakého hračičku v okolí. Nebo majitele LED pásky jako mám já.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]