Nejste přihlášen/a.
Ahoj , měla jsem několik smartphonů...Nejsem zase nějak stará, že bych lpěla na tlačíkových...Dlouho jsem užívala iphone. Teď mám od partnera UHAns, který si lidé chválí, je to čínská obdoba Vertu, prodává se hlavně v Americe. Jenže už mi lezou dotykáče krkem. Pořád nabíjet, protože nevydrží. I když mám ochranný kryt z tvrzeného skla, vadí mi křehkost a poruchovost, odešly mi postupně dva. Také mi vadí, že se překlepávám v SMS, což u tlačítek snad až tak nebylo.
Sice v práci budou čubrnět, že jsem sto let za opicemi, ale uvažuji o tlačítkovém. Doporučíte některá? Dělají se i kombinované? Vím, že bývala véčka, tlačítková klávesnice a dotykový displej, vyrábějí se ještě? Zjistila jsem, že jen volám, smskuji, max. občas mrknu na net nebo něco nafotím, aplikace nepotřebuji. Na aplikace mám tablet,z mb jen volám,sms,možná občas něco nafotím.Dík za tipy
Zdravím.I v dnešní době používám starou Nokii 3410 a nestydím se za to.Pořád funguje a proč si kupovat něco s obrazovkou? Zavolám si/odešlu - přijmu SMS a víc nepotřebuji.Navíc ( já vím že se to nesmí) ale za volantem se mi lépe píše na normální klávesnici.
pro satam - nemám ,nevím k čemu bych jej měl mít , stačí mi noťas , Pc , ale v nemocnici mi fakt stačí telefon s hd obrazem (mohl bych si vzít noťas ale ...), a kdybych spolupacientům celou noc svitil větší obrazovkou ... - tak takový nelida opravdu nejsem. a přenosy sportovní třeba z Austrália open co mne zajímají tak běží hlavně v noci
pro Suzymon - že někdo neumí používat moderní techniku není jaksi chyba té techniky(pokud tedy nepoužívají vyložený šunt) , no a s tím zdravím to je složité , také tam zatím netrávím většinu času jak píšete , no ale tuším že bude už jen hůř..
Takže všem přeji hodně zdravíčka..
Satame - ve 62 letach jsem byl také jura a stále jsem závodně sportoval do67 , no teď je pár let už hůře ,ale věř mi že to si nikdo sám nepřeje a pokud mu to přeje někdo druhý tak by to musel být pěknej debil.
Ale já ti mobil nevnucuji - jen nemám rád když někdo tvrdí že je na prd, každeému vyhovuje něco jiného, ale časem se to může změnit
@tomas11: No vidíš. A já zase nevím, proč bych měl mít "dotykáč" s 6 Mpix foťákem, když mám solidní noťas a 8 Mpix foťák. Tablet taky nemám, protože ač je mi už 62, nevím, co je to nemocnice
@tomas11: Přesně tak, smartphone = telefon + kompaktní foťák + (malý) tablet, to vše v +/- 5" balení a s jednou baterií.
Taky jsem tvrdil, že nevidím důvod mít smartphone. Pak mě ale přemohla zvědavost a pořídil jsem si Nokii C6-00, se kterou jsem zjistil, že menší výdrž baterie a větší rozměry jsou jen malá daň za to, co všechno to umí. Momentálně je moje L1020 používána jako telefon, foťák, e-mailový klient, budík/hodinky/stopky, internetový prohlížeč, turistická navigace (Mapy.cz), navigace/hlásič dopravních komplikací do auta (Waze), s adaptérem (iCar Pro) základní diagnostika na auto (Car Scanner Pro), internetbanking (aplikace bank - mBank a KB), GPS tracker (Cyclers (Strava)/Run The Map) a občas používám i mobilní MS Office...
@tomas11: Snad jsem se tě moc nedotkl, jestli ano, přijmi mou omluvu.
Mobil pochopitelně mám, ale pořád nějak odděluji mobil (klasiku), tablet, noťas atd. A je mi proti srsti neustále s sebou tahat "pádlo", protože jinak ty smartphony nazvat neumím. Akorát to překáží a když náhodou potřebuji internet, jsou i jiné možnosti. O foťáku ani nemluvím, ten mám v telefonu jen pro dokumentaci "svinstva".
pro mnd -Tak na toto je odpověď jednoduchá , - jsem v nemocnici - připojím se na wifi - pustím si v telefonu svůj skylink včetně archivu - podívám se na svůj oblíbený tenis a pod. , pustím si svojí internetovou tel, -podívám se na net co se děje ve světě a hned je mi lépe než bych čučel do stropu a přemýšlel jen o svých bolístkách .A to je pro mne podstatný rozdíl proti tlačítkáči ,- a nakonec si ještě udělám selfíčko s hezkou sestřičkou
A pokud píši sms tak je diktuji a ještě mne to opraví a napíše spisovně
pro satam - není se zač omlouvat ,nejsem urážecí typ spíše splachovací, jen si myslím že je třeba se dívat na věci a dění kolem sebe né jen ze svého zarputilého pohledu (a teď to nemyslím na tebe ale všeobecně) , kolikrát si říkám proč se někdo ptá na nějakou samozřejmou věc (třeba v tu chvíli pro mne ) no ale vlastně po pár odpovědích zjistím že to třeba tak samozřejmé až tak není.
No takhle se rozepisuji málo kdy , žasnu nad sebou - tak zdar
No možná že v nemocnici to splní svůj účel. Ale tam teda nepřebývám většinu svého života a pak, mají tam na pokojích televize. Nebo jsou tablety. Jinak mám kamarádky, které také musí mít ten "úžasný dotykáč"a neustále s tím mají problémy. Nakonec stráví spoustu času jak s tím manipulovat, aby se jim podařilo odeslat sms. Já se tady jenom směji, když je u toho pozoruji. A také to nejsou staré babičky. Já mám telefon k tomu, abych si mohla zavolat, nebo přijmout sms. Mám také starou Nokii, ale uvažuji o nové. K jiným úkonům mám počítač, nebo tablet. Ty dotykáče jsou pro mne moc malé na tyhle věci, prostě to nevidím a otravuje mne ta manipulace. A foťák mám k fotografování zvlášť. Ale chápu, že člověk netahá v kabelce celý arzenál. Ale fakt se dnes dají koupit tlačítkové telefony i s docela dobrým foťákem. Vždyt to tak bylo dříve a nikdo si nestěžoval, naopak. Já uvažuji o koupi téhle Nokie. Má dobré recenze a určitě budu spokojená.
"Pořád nabíjet, protože nevydrží." - Ani dnešní smartphony nemají problém bez WiFi, GPS a zbytečných aplikací na pozadí vydržet několik dní na jedno nabití. L1020 s Camera Gripem mi vydrží skoro týden, bez něj 3-4 dny. Potíž je v tom, že málokterý uživatel smartphonu je ochoten v rámci šetření baterie nepoužívat velkou část jeho funkcí. "Hloupý" telefon taky vybiješ za den, pokud na něm budeš pořád hrát hry...
"I když mám ochranný kryt z tvrzeného skla, vadí mi křehkost a poruchovost, odešly mi postupně dva." - To je ale problém buď nevhodného zacházení, nebo nekvalitního mobilu. Na svých mám silikonový obal a ochrannou fólii a za 6+ let a několik mobilů mi neprasklo NIC (ani sklo, ani plasty) a to se o ně nijak zvlášť nestarám.
"Také mi vadí, že se překlepávám v SMS, což u tlačítek snad až tak nebylo." - Buď nekvalitní digitizér (což se zejména u čínského mobilu stát může), nebo blbne aplikace. Opět to není problém všech smartphonů.
Pokud fotíš a občas používáš internet, tak "hloupý" mobil nejspíš nebude úplně to pravé. Zkus Nokii N8 (starou N8, ne novou 8). Je to sice dotykáč, ale malý, jen tak ho nezničíš (kovové tělo + sklo Gorilla Glass, které vydrží víc, než si myslíš - mobil je celkově odolnější než mnoho tlačítkových) a fotit umí víc než dobře (tu fotku, kterou jsem sem dal, s trochou šikovnosti v pohodě zvládne - ve své době byla nejlepší "cameraphone" na trhu). Symbian pro správném zacházení baterii moc nežere a je relativně jednoduchý, je to v podstatě smartphonová verze OS dodnes používaného v tlačítkových Nokiích. A ze všech OS, co jsem kdy měl, má podle mne stále nejlepší SW klávesnici. Jenom aplikace skoro nejsou, ale pokud je nepotřebuješ, tak by ti to nemělo vadit.
Vidím to úplně stejně jako vy,taky s tím bojuju a mám na tel podobné nároky ,jen volám(smsky mě nejdou,je to opruz než to naklikám bez chyb)a hodně fotím.Nedávno jsem zadávala dotaz poradte.cz/... a třeba ještě někod hodí nějaký tip.Co jsem našla,tak bohužel mobily s tlačítky mají stále "žalostné"foťáky,nevím proč neudělají aspon jeden model s lepším foto.
Mobily nejsou k focení a proto se jejich fotoaparáty stále posouvají kupředu a už, dá se říct, vytlačily laciné kompakty. Stačí se podívat na ukázky z DxOMark a pak zkusit říct, že mobil není na focení.
Co je pro tebe slušný foťák? Pro mě 8+ MPx, f/2,4 a méně, možnost zaostřování manuálně i mimo střed fotky a rozumná (byť třeba ne perfektní) kvalita fotek v horším osvětlení (tj. na ISO 800 a vyšší). Ukaž mi prosím aktuálně prodávaný tlačítkový mobil, který zvládne udělat fotku níže ve srovnatelné kvalitě.
Tak si kup foťák a zapomeň na mobil. A vezmi na vědomí, že telefon (mobil, smartphone apod) je od slova telefonovat a foťák je od slova fotit. Tak to nemotej dohromady. Mobil a focení je nouzovka, byť je ten mobil sebelepší.
Mobil mám a priori na telefonování a SMSkování. Obecně internet v mobilu nepotřebuji vůbec a sehnat tlačítkový mobil se slušným foťákem na nějaké občasné focení není problém.
Takže nevím, o co tady komu jde.
To není odpověď na mou otázku. Opakuji: Ukaž mi tlačítkový mobil, který umí dělat fotky v kvalitně srovnatelné s fotkou výše, která pochází z nyní téměř 5 let starého smartphonu.
Nevím, proč bych to dělal. Jak už jsem řekl: Na focení je foťák, na telefonování telefon, potažmo mobil.
Protože výše tvrdíš, že "sehnat tlačítkový mobil se slušným foťákem na nějaké občasné focení není problém." - rád bych znal důvod tohoto tvrzení (a nejspíš nejen já, ale i tazatelka, která shání tlačítkový mobil, který umí fotit).
Jsem na tom stejně. Po negativní zkušenosti s dotykovou Nokií, jsem ji zahodil, a vytáhl pokorně starou Nokii C1, koupil do ní novou baterku, a jsem maximálně spokojenej. 10-14 dní bez nabíjení, poslepu ve tmě si zvednu hovor, poslepu si ho vytočím, poslepu si přečtu SMS. Jediné co mi vadí, je odřený sklíčko na foťáku, ale zas ne moc. Takže za mě každý trochu dražší. Nebrat šunty tak do 1500kč. Sám jsem si na jeden za 700kč naběhl, a leží mi tu doma, jako náhradní telefon.
Na Váš dotaz neodpovím ale jem pár postřehů,minulý Huawey Y6II jsem nabíjel tak jednou za 3-7 dnů!Při běžném (mnou běžném !) provozu- pár hovorů v průběhu dne+ pár SMS a přes svačinu internet,Totéž i současný,Pracuji jako zedník a vůbec nemám problémy s velkým displejem a dokonce je nemám ani poškrábané-takže toto je jen o péči o něj,o MTTuhle se mi stalo,že m,o padl dokonce jek to bylo při chůzi-odkopnul jsem ho asi 5 m od sebe-a NICbez tvrzeného skla jen ochr.fólie a obyč.pouzdro od větráků za asi 50kč!
Ahoj, já jsem dosud používal a používám tlačítkové telefony, a co nejmenší, poněvadž ten telefon nosím v kapse od kalhot. Jo, můj vedoucí mi chtěl nacpat moc druhů, že bych mohl toťto i hento, a super telefony. Pověděl jsem, vyser se na to, já tu přístroj mám, je na dvě SIMkarty, a tak v klidu, má takový malý i prohlížeč Opera mini... Dej mi tedy tu SIMkartu firemní a o nic víc se prozatím nestarej. Nesnáším ťápání prsty (často zasranými) na něco, na co se mám pak dívat. podle mě jsou ty dotykové hnus.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.