Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupit novou nebo použitou zrcadlovku?

Od: dotaz* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den.
Měl jsem vybraný nový fotoaparát Canon s objektivem za 9500, ale teď mám možnost zakoupit přes známého Nikon 7000 i s objektivem. Jaký na to máte názor?

Děkuji.

doplněno 01.02.18 15:50:

Použitý Nikon by byl za 5000,-.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ondatra
hodnocení

3x

Klidně bych začal s bazarovým kouskem, pozor na počet expozic, některé se prodávají se 100 tisíci nacvakanými snímky a to už je opravdu dost. Já sám používám Nikon d3200, kupoval jsem zánovní od člověka, který ho dostal a absolutně netušil co s ním, fotí mobilem. Měl nacvakáno přesně 420 fotek, takže v podstatě nový.

Samozřejmě bych zvažoval, co mi který z těchto dvou modelů nabídne, ale LEHCE použitého bych se nebál...

hodnocení

0x

Pro mě by to byla otázka relace cena/záruka.

hodnocení

0x

Záleží na oku a ruce fotografa, takže nikdo vám neporadí podle skutečnosti.

Podle vašeho dotazu bych si dovolil tvrdit, že vám stačí bazarový kus.

doplněno 01.02.18 15:56:

asi nečtete pořádně - přirovnáme to - je rozdíl koupit octavii za 50 a 250tis - jedno může být vrak, jedno může být TOP stav s doloženým servisem - přitom stejný rok výroby i motor...

S foťákem je to stejný - někdo má v šuplíku a nafotil jen 300 fotek za dvě akce, někdo je denně v provozu a má 300tis fotek. Typ vs. cena u použité věci nám nic neřekne.

hodnocení

0x

Záleží na tom, v jakém je stavu a za jakou cenu.

Osobně se nebráním nákupu z druhé ruky, ale musí to být z dobrého zdroje. Shodou okolností budu v dohledné době kupovat taky foťák a s největší pravděpodobností taky bazarový. Mám vyhlídnutý Canon 200D (na amazon.de, téměř nový, se setovým objektivem něco přes 400€ )

ondatra

Přesně tak. Pokud si nějaký použitý vybereš a dotyčný ti ho přinese v igelitce z Lidlu s nabíjecím kabelem přepásaným gumičkou, vezmi nohy na ramena.

Jethro - Také mám na Amazonu vyhlédnutou DLSR Nikon D750 nebo popřípadě 810, ovšem by mě zajímalo, zda pokud člověk nakoupí takové to zboží v zahraničí, jestli bude obsahovat i češtinu.

Upřímně řečeno, ani mě nenapadlo nad tím uvažovat. Téměř na 100% totiž bude obsahovat angličtinu, a to mi stačí.

btw na tom německém amazonu jsem před vánocemi koupil synkovi (13) notebook a vůbec mě nenapadlo, že bude mít klávesnici s německými popisky. Nicméně jsem s potěšením zjistil, že mu to ani v nejmenším nevadí, protože stejně píše popaměti.

Ale jo člověk si na angličtinu u těchto věcí zvykne, ovšem někdy tam jsou taková nastavení, kde by se Čeština i hodila.

nikon
hodnocení

0x
Ja koupil Nikon 5100 s objektivem a osobní dopravou za 5.500,- a ted makro objektiv za 3.000,- kdyz se to člověk naučí nastavovat, tak jsou krásné fotky, které kompaktem ani telefonem neuděláte.

milannovotny
hodnocení

0x

Ono také záleží co je na kterém za objektiv.

hodnocení

0x

Záleží na tom, kolik má nalítáno závěrka jak chodí clona a v jaké kondici je autoostření... Zabordelená matnice ani tak nevadí, jen je otravné koukat v hledáčku na smetí. No a pak čip jestli není špinavý nebo poškrábaný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]