Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Měl jsem vybraný nový fotoaparát Canon s objektivem za 9500, ale teď mám možnost zakoupit přes známého Nikon 7000 i s objektivem. Jaký na to máte názor?
Děkuji.
Použitý Nikon by byl za 5000,-.
Klidně bych začal s bazarovým kouskem, pozor na počet expozic, některé se prodávají se 100 tisíci nacvakanými snímky a to už je opravdu dost. Já sám používám Nikon d3200, kupoval jsem zánovní od člověka, který ho dostal a absolutně netušil co s ním, fotí mobilem. Měl nacvakáno přesně 420 fotek, takže v podstatě nový.
Samozřejmě bych zvažoval, co mi který z těchto dvou modelů nabídne, ale LEHCE použitého bych se nebál...
Záleží na oku a ruce fotografa, takže nikdo vám neporadí podle skutečnosti.
Podle vašeho dotazu bych si dovolil tvrdit, že vám stačí bazarový kus.
asi nečtete pořádně - přirovnáme to - je rozdíl koupit octavii za 50 a 250tis - jedno může být vrak, jedno může být TOP stav s doloženým servisem - přitom stejný rok výroby i motor...
S foťákem je to stejný - někdo má v šuplíku a nafotil jen 300 fotek za dvě akce, někdo je denně v provozu a má 300tis fotek. Typ vs. cena u použité věci nám nic neřekne.
Záleží na tom, v jakém je stavu a za jakou cenu.
Osobně se nebráním nákupu z druhé ruky, ale musí to být z dobrého zdroje. Shodou okolností budu v dohledné době kupovat taky foťák a s největší pravděpodobností taky bazarový. Mám vyhlídnutý Canon 200D (na amazon.de, téměř nový, se setovým objektivem něco přes 400€ )
Přesně tak. Pokud si nějaký použitý vybereš a dotyčný ti ho přinese v igelitce z Lidlu s nabíjecím kabelem přepásaným gumičkou, vezmi nohy na ramena.
Jethro - Také mám na Amazonu vyhlédnutou DLSR Nikon D750 nebo popřípadě 810, ovšem by mě zajímalo, zda pokud člověk nakoupí takové to zboží v zahraničí, jestli bude obsahovat i češtinu.
Upřímně řečeno, ani mě nenapadlo nad tím uvažovat. Téměř na 100% totiž bude obsahovat angličtinu, a to mi stačí.
btw na tom německém amazonu jsem před vánocemi koupil synkovi (13) notebook a vůbec mě nenapadlo, že bude mít klávesnici s německými popisky. Nicméně jsem s potěšením zjistil, že mu to ani v nejmenším nevadí, protože stejně píše popaměti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.