Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji radu, v současé době mám nasměrován satelit na Astru 23,5 a 19,2 s LNB monoblokem, v prijimači nastaven DiSEqC 1.0 - 1/2 a 2/2 - nyní jsem chtěl přesměrovat talíř na THOR 5/6 KU, jenže jsem nenašel absolutně žádný signál. Co provádím špatně a jak nastit přijímač (AMIKO mimi HD SE), je možné k tomu použít stávající LNB?
V noci jsem přemýšlel, zkusím tento postup ještě dne, když tak mi jej vyvraťte
V přijímači vypnu současný DiSEqC 1.0 - pozice vypnuto, najdu satelit thor 5,6 Ku v menu přijímače a půjdu otáčet parabolou z pohledu za cca 20-30° do prava - měl bych chytnout signál s THOR, poté parabolu cca o 2°skloním a pootočím LNB. Tento postup jsem prováděl i včera, jen jsem nevyplDISEqC 1.0 u ASTRY nevím zda to mohlo mít na to vliv, též nevím když je DiSEqC vyplý z kterého LNB chytá signál, nebo zda se neruší navzájem nebo zda neviměnit LNB monoblok za jednoduché LNB. Nevím kde je chyba.
Děkuji za postřehy a za rady
Základným predpokladom na používanie natáčavej paraboly je jej zakladné a upevnenie na stožiar.Nastavenie sa robí na 0 stupňov sklon je určený podľa miesta inštalácie a pohybuje sa okolo 30 stupňov.Vtedy bude sa pri natáčaní sledovať dráha satelitov.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.