Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Frekvence u Bluetooth reproduktorů

Od: ondars odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, co je lepší u Bluetooth reproduktorů? Když mají frekvenci od 60hz do 20000hz nebo když mají frekvenci od 115hz do 13000hz? Předem díky za odpověď.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
První je lepší. Čím vyšší rozsah, tím lépe. Tedy aby první číslo bylo co nejnižší a druhé co nejvyšší.
Spodní číslo je nejnižší tón, který je schopen reproduktor přehrát a druhé číslo nejvyšší tón (velmi zjednodušeně).
Otázka je nakolik jsou tyto údaje pravdivé a pořád to nemusí nic vypovídat o kvalitě přednesu.

hodnocení

2x

Pokud jsou ty údaje pravdivé, tak ten druhý reproduktor je téměř nepoužitelný. Bude mít zvuk, jako kapesní tranzistorák ze 70 let minulého století.

hodnocení

0x

Čím větší rozsahtím lépe, ale často je uváděn nepravdivý. Orientoval bych se i podle značky výrobce. Jinak 60Hz-20kHz zní lépe.

hodnocení

0x

Ta čísla znamenají frekvenční rozsah, který je reproduktor (nejen bluetoothový) schopný přenést. Tedy vždy je lepší, když ten rozsah je větší.

Pozn.: Neznám jednotku hz. Jó Hz, to by byla jiná;)

figurek*
hodnocení

0x

1/větší rozsah reproduktorů je vždycky lepší, ale záleží taky na tom, jak frekvence přenáší či nepřenáší zesilovač, v jakém prostředí posloucháte a v jakém stavu máte sluch. Toto všechno spolu souvisí. Frekvenci 20 kHz už neslyší skoro nikdo. Já taky ne a to si myslím, že mám sluch dobrý až moc.

2/ nejhlubší struna na kytaře kmitá s frekvencí 81 Hz. To je o dost méně, že dolních 115 Hz na reproduktoru. Normální akustickou kytaru neuslyšíte naplno tak, jak má znít. Ale také to není zas až taková katastrofa, protože útlum se obvykle počítá jako 6 dB na oktávu. Dolní éčko na kytaře proto uslušíte asi o tři decibely slaběji, než éčko o oktávu výš.

Odtud moje rada: rozsah 60-20000 je kvalitnější, ale nechte si ty aparáty předvést. Jednou slyšet je lepší než desetkrát číst.

figurek:

jenže i když krajní frekvence neslyšíš tak je to na přednesu zařízení znát ;)

Reproduktor z rozsahem od 60Hz bude mít zvuk jak z plechové krabice proti reproduktoru s rozsahem od 20Hz.

weasel
hodnocení

0x

Ten první rozsah bude lepší, ale u sluchátek a reproduktorů nezáleží jenom na něm. Nejlepší by bylo upřesnit o jakým reproduktoru uvažuješ.

rv*
hodnocení

0x

Já bych řekl, že rozdíl je v tom, že ten první víc lže.

vernon
Proč myslíš? Já mám bt repro se zvukem, u kterého mám pocit že mám před sebou sálovou reprobednu...

vernon:

Přesně tak, jsou relativně malé repráčky co mají velice dobrý zvuk, takže o nějaké lhaní nebo přeháněnín parametrů nutně nemusí jít, záleží na výrobci.

jabraka*
hodnocení

0x

Údaj o frekvenčním rozsahu při reprodukci hudebních kmitočtů musí být ještě doplněn údajem, o poklesu úrovně signálu v uvedeném pásmu.Tedy třeba 20 Hz - 20 kHz v rozsahu 3 dB.Pokud bude pokles třeba 9 dB,lze počítat v určitém rozsahu poloviční hlasitost.Úrovňová křivka může mít pokles signálu od 15 kHz o těch 9 dB-.Vysoce kvalitní přenos znamená kolísání úrovně maximálně o 3%.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]