Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

NIKON D3100 oprava zaostření

Od: terina* odpovědí: 3 změna:

Ahoj všem,

mám fotoaparát NIKON D3100 kupovaný z bazaru před 3 lety, fungoval naprosto v pořádku, ale když jsem ho v červenci minulého roku používala na oslavě, druhý den jsem zděšená zjistila že automatické zaostřování nefunguje tak jak má a 85% fotek bylo rozostřených..

Manuální zaostřování funguje OK, jde mi ovšem o to automatické, zda to jde nějak opravit nebo už je to konečná?

Díky za odpovědi

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Na té oslavě to bylo asi při nedostatku světla. To je normální, že v těchto podmínkách má automatické ostření problém. Zkuste na zkoušku vyfotit něco venku při denním světle a uvidíte. V jiném případě máte rozhozeny AF senzory nebo zrcátko či něco s objektivem.

mq
hodnocení

1x

Zameral by som sa na objektív. Mimochodom, Nikon má funkciu Autfocus Fine-Tune, kde sa dá čo to poštelovať. Viď digital-photography-schoo/...

nikon
hodnocení

0x

No otázkou je, jestli je chyba v objektivu nebo v těle foťáku, určitě bych se poptal v prodejně s foťáky. Nikon má snad hlavní prodejnu v Praze a pak ale by to mohly dělat i opravny typu Fotostar apod. A nechat tam udělat diagnostiku a zjistíte kolik by stála oprava. Dejte pak vědět, máme D5100, tak by mě to zajímalo, na kolik se to tak +/- pohybuje. Díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]