Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auta mi ruší televizi

Od: hankas® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

proč, když projede auto kolem, tak nemám v TV signál?

Děkuji za odpověď.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Zřejmě nechytáte signál přímo od vysílače, ale přijímáte odraz signálu od nějaké překážky (vysoká budova, jeřáb, kopec...) Když mezi Vaší anténou a onou překážkou přejede auto, dočasně přeruší odražený signál, případně ho odrazí jiným směrem a to se projeví jeho oslabením. Napravit problém lze lepším umístěním a nasměrováním antény.

matesj
hodnocení

4x
Máte nainstalovanou anténu na místě se slabým signálem a určitě máte vložený i nevhodný mnohadecibelový zesilovač(předzesilovač)...
Metoda pokus-omyl...zkusit dát anténu jinam...
Odborná metoda...zavolat anténáře,který vám to změří a navrhne řešení i CENU.

jabraka*
hodnocení

1x

Digitální televizní signál nemůže rušit atomobilový provoz.. Myslím,že je potřeba hledat poruchu jinde.

JABRAKA

martinmm

Mám stejný problém. na100% to ruší auta.Anténa je nová a koaxiál je taky nový.Koncovky jsou originální

hodnocení

1x

Těch příčin může být několik, sežeňte si někoho, kdo tomu rozumí.. pamatuji jako dítě, jak táta lítal po půdě s anténou a máma dole sledovala televizi a řvala na něj, teď dobrý..teď špatný *smich* na půl dne o zábavu postaráno..tady to asi nevyřešíte.

jezevec*
hodnocení

0x

Myslím, že máte anténu moc nízko. Zdá se, že asi na silnici... :-D

Ne, vážně... auta by fakt neměla mít vliv na kvalitu TV signálu, pes bude zakopán jinde...

hodnocení

0x

Máte anténu u silnice? Jak daleko od těch aut a jak vysoko?

doplněno 26.01.18 19:09:

A není to spíš tím, že máte udyndaný kabel nebo konektor a dělá to spíš vítr?

hodnocení

Anténu mám na střeše nad prvním patrem domu. Projede jen několik aut,ale vždy se mi ztratí signál :)

hoststary*

Odpovězte si sama: od kdy to dělá, bylo to před tím dobré? A hlavně: jak stará je anténa a svod od antény. Možná by stačilo pouze vyměnit kabel od antény k televizi. Zvláště, pokud je kabel přímo venku praží na něj sluníčko, prší, mrzne, a tak se může ta část nad střechou degradovat, a také spoj mezi anténou a kabelem.

hodnocení

Větrem to rozhodně neni, pouze,když projede auto a dělají to jen některé stanice. Třeba Kinosvět,nebo Relax.

doplněno 27.01.18 10:41:

Anténa je stará asi 3 roky a na střeše je asi 3 měsíce,před tím byla pod střechou v jiném domě. Signál se ztrácí asi měsíc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]