Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jiskření rotoru elektromotoru

Od: joguba odpovědí: 5 změna:

U elektrické pily NAREX jsem byl nucen vymněnit rotor,protože pravděpodobně došlo k proražení.Po namontování pila normálně pracuje,ale dost jiskří uhlíky. Myslel jsem,že si potřebují uhlíky sednout,ale je to již asi rok a pořád jiskří.Poradil by někdo proč se tak děje a zda nedojde k nějaké větší závadě? Díky za radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rqwe
hodnocení

3x

Porovnejte co se změnilo, uhlíky? Neni rotor trochu jiný? S tema uhlikama je to u univerzalů celkem labor. Vemte si, že v každém okamžiku je propojeno na jednom uhlíku více sedmentů, ty nemají stený potenciál, protože je rotor v pohybu a vinutí jsou fyzicky posunuta, jde to tedy do zkratu. Výrobci to jiskření eliminují tvarem, přítlakem, složením uhlíku - podélně vede míň atp. sice vypadají stejně, ale každý motor má ten svůj pečlivě zvolený.

hodnocení

0x

V jakem stavu jsou uhliky?

111®
hodnocení

0x

já se osobně domnívám, že máte posunutý držák uhlíků na některou starnu /nemyslím vyosení/, jak jste vymněňooval rotor, určitě tam bude vůle v otvorech. Oddělat pilu rozebrat, povolit sesazení motoru, uchytit do svěráku aby to neuteklo ze stolu, a jemně poštělovat pootočení, mělo by se to zlepšit.

U Narexu nelze namontovat držáky špatně -jsou napevno.Závada může být pokud byl i vytažený stator špatně vrácený na své místo (jsou tam 3 možnosti a jen jedna je správmá -pootočená), pokud je opravdu rotor z výroby OK, tak může být závada ve statoru a to třeba stačí jeden zkratovaný závit kde se mag. pole ruší a rotor jiskří.Odzkoušeno! Předpokládám, že je jiskření nadstandartní...
111®

nevím přesně jak to maají Narex ale souhlasím s odpovědí beze zbytku, i stator to může dělat, máte bod

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]