Nejste přihlášen/a.
U elektrické pily NAREX jsem byl nucen vymněnit rotor,protože pravděpodobně došlo k proražení.Po namontování pila normálně pracuje,ale dost jiskří uhlíky. Myslel jsem,že si potřebují uhlíky sednout,ale je to již asi rok a pořád jiskří.Poradil by někdo proč se tak děje a zda nedojde k nějaké větší závadě? Díky za radu.
Porovnejte co se změnilo, uhlíky? Neni rotor trochu jiný? S tema uhlikama je to u univerzalů celkem labor. Vemte si, že v každém okamžiku je propojeno na jednom uhlíku více sedmentů, ty nemají stený potenciál, protože je rotor v pohybu a vinutí jsou fyzicky posunuta, jde to tedy do zkratu. Výrobci to jiskření eliminují tvarem, přítlakem, složením uhlíku - podélně vede míň atp. sice vypadají stejně, ale každý motor má ten svůj pečlivě zvolený.
já se osobně domnívám, že máte posunutý držák uhlíků na některou starnu /nemyslím vyosení/, jak jste vymněňooval rotor, určitě tam bude vůle v otvorech. Oddělat pilu rozebrat, povolit sesazení motoru, uchytit do svěráku aby to neuteklo ze stolu, a jemně poštělovat pootočení, mělo by se to zlepšit.
nevím přesně jak to maají Narex ale souhlasím s odpovědí beze zbytku, i stator to může dělat, máte bod
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.