Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
uvažuji o koupi externích aktivních reproduktorů, které bych připojil k TV. Jakým způsobem se dají připojit? Je to lepší přes sluchátkový výstup TV nebo přes audio výstup pro kabely cinch (TV má oboje)? Je pravda, že při připojení přes kabely cinch je potřeba ztlumit zvuk TV a ovládat zvuk se dá pouze na reporuktorech a pokud k reporuktory nemají dálkové ovládání, musím k nim pokaždé přijít? Pokud reporduktory navíc podporují připojení přes bluetooth (např. notebooku nebo mobilu), jakým způsobem se reguluje hlasitost při přehrávání z těchto zařízení? Na zařízení nebo na reproduktorech? Předem díky za rady.
Přes sluchátkový výstup se vypnou automaticky interní reproduktory a ovládat hlasitost lze přes ovladač TV.
Přes konektory cinch pro audio system se zvuk v TV automaticky nevypne, je nutné to nastavit (nepoužívá se MUTE, ale v nastavení zvukového systému se přepne do režimu "audio systém"), pokud se to neudělá, zvuk přímo z TV jde zároveň se zvukem z externích reproduktorů. To, jestli jde hlasitost v externích reproduktorech ovládat ovladačem v TV, závisí na konkrétní TV, u mě (starší SONY Bravia) to nejde. To byste si musel zjistit před nákupem.
Moje cenová představa je cca 2000-2500.
Zaujaly mě např. tyto:
nebo
czc.cz/..., případně reprosoustavy-reproduktor/... (ale ty už jsou cenově trochu výš)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.