Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tisk z mobilu

Od: quiew* odpovědí: 17 změna:

Mám mobil co nabízí tisk souborů, např stažené PDF, Dám tisknout a hledá to tiskármu. Mám laserovou tiskárnu Xerox Phaser 3140, kterou připojím k mobilu přes USB port. Tiskárnu to hledá ale opět nenajde. Hledal jsem appku od výrobce, našel a nainstaloval ji, ale tiskárnu to stále nemůže najít. Jde vůbec z mobilu tisknout přes USB kabel? Přes wifi to jde ale takovou tiskárnu nemám.

Poradími kdo s tímto má zkušenosti? Předem díky.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Přes USB bys musel mít v mobilu nainstalovány drivery pro tiskárnu. Pokud máš OS Android, tak se obávám, že pro něj drivery nebudou.

hansschuman*
hodnocení

3x
Osobně používám google cloud print.
Tiskarnu pripojimnk pc s internetem přidám do účtu
V mobilu nastavím a posilam tisk odkudkoliv pres wifi nebo data

hodnocení

2x

Osobne jsem nezkousel, ale v navodu pro router (nevim jestli to umi kazdej) mi psali ze pres nej jde tisknout nebo zkusit Google Cloud Print.

vernon
Tak určitě, ale tazatel toto neřeší. Tazatel chce dostat fotky ze svého mobilu do své tiskárny.

a tazatel to chce zadarmo *smich*

vernon: A na co myslíš, že je cloud print určený? Jistěže to jde.

Tazatel: Musíš mít google účet, na nástroji Google Cloud Print si přidáš tiskárnu, stáhneš Cloud print appku do mobilu, nastavíš ji jako výchozí nástroj pro tisk a můžeš tisknout třeba z druhého konce planety.

hodnocení

1x
Myslím že to záleží na tom,zda je USB konektor schopen OTG.Nebo jinak,že je aktivní.
Volbu připojení lze nalézt nahoře na displeji,pokud prstem stahneme roletku.
A ještě jsem viděl někde v nastavení něco jako ladění USB.Myslim že v pokročilých nastaveních nebo pro vývojáře.
Ale ne každý telefon je OTG aktivní a dokonce jsem zažil verzi androidu kde OTG fungovalo ale po updatu na Android 6 USB konektor zmrtvěl.
A bez těch driverů to bude i tak problém.

drivery na spoustu tiskáren poskytuje placená aplikace PrintHand, nebo PrintShare, lze pak tisknout pomocí USB, Bluetooth, Wi-Fi...

Fugují skvěle, obě používám. Seznam podporovaných tiskáren je na jejich stránkách.

vernon
OTG s tím nemá vůbec nic společného!

hodnocení

0x

download.support.xerox.co/...

nemyslím si, že by tento kousek uměl komunikovat s mobilem... musíte to vzít přes PC - tj. natáhnout ovladače, z mobilu vložit do PC a tisknout standardně...

doplněno 21.01.18 16:12:

ta tiskárna má ovladače na XP a pak se dodávali další.. - "Windows 2000 a Windows XP/2003/2008/Vista"- tak stará tiskárna ještě neznala ani mobil... max. tlačítkový...

Už jsem vyhodil tak 3 tiskárny a 2 skenery kvůli tomu, že nejsou kompatibilní s W8-10... skener dokonce ani W7... . Pokrok nezastavíš

Aplikace PrintHand a PrintShare obsahuje drivery na hodně staré tiskárny - pokrok - nepokrok :-D

hmm, neznám ovladače "za peníze" - možná to funguje, ale naštěstí to nemusím zkoušet... ty starší tiskárny bych stejně musel dotovat inkoustem a skener měl rozlišení horší než dnešní průměrný foťák...

Nové tiskárny nemají žádný spotřebák?*smich*

ale to né... když chci koupit novou náplň, buď už není originál nebo je moc drahá a repasované - doplňované už mají něco za sebou...

Na druhou stranu kupuju tak jednu tiskárnu za 4 roky s PC kolem 1200,- :D

quiew*
hodnocení

Na této tiskárně tisknu z W7 a z W10, obojí je v pohodě. Mobil s Androidem 7 netiskne. Driver od ní pro Android nemám, Hledal jsem na netu a nesehnal. Kupovat driver nebudu.

Aplikace stojí asi 200Kč a je na všechny možné tiskárny, je speciálně udělaná na tisk dokumentů, fotek, kontaktů, SMS, kalendáře. Za ty peníze je zadarmo co všechno umí a pro android není nic lepšího ;)

quiew*
hodnocení

Díky všem za pomoc. Nejvíc se mi zamlouvá a pro mé potřeby absolutně stačí Google Cloud Print. Účet u nich mám, ale o téhle vychytávce jsem nevěděl. Díky všem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]