Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je Canon 1000D dnes dobrá koupě?

Od: luky15* odpovědí: 8 změna:
Ahoj
Chci si koupit nějakou bazarovou zrcadlovku se setovým objektivem. Zaujala mě tato, v inzerátu je psáno že mám nafoceno málo a celkem i na stáří dobře vypadá. Foťák byl uveden na trh před 10 lety nevím jak je starý konkrétní kus ale to se ještě dozvím až mi majitel odpoví.
Co myslíte je to pro pokročilého začátečníka dobrá zrcadlovka na "naučení" focení se zrcadlovkou? Hodlám ji mít min 4 až 5 let, vydrží tuto dobu?
Bude to moje první zrcadlovka a fotí fakt nádherně co jsem vypozoroval na internetu oproti mému 3 letému kompaktu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Tím jsem chtěl naznačit, že cena toho Canona je celkem vysoká, těla zrcadlovek stárnou i morálně narozdíl od objektivů. takže já vlastně prodávám jen toho Tamrona se seťákem a zrcadlovka je vlastně zadarmo. Taky nemá moc neběháno, fotil jsem víc A300 kterou mám taky :-D

hodnocení

0x

jaký máte objektiv? u těchto foťáků záleží spíše na skle než na krabici

doplněno 20.01.18 11:42:

Ty dobré fotky jsou výsledkem ruky a oka ..., ale objektiv setový je prostě jen pro krajinu nebo výlety za dobrých světelných podmínek, takové to domácí focení... moc se toho nastavit nedá a dle mého názoru se rovná focení s lepším kompaktem.

Foťák není špatný. Bazarového se sám taky nebojím. Nikon D80 jsem koupil za zlomek původní ceny, dokoupený DX AF-S NIKKOR 18-105 - oproti setovému objektivu jsou fotky výrazně barevnější a ostřejší.

Taky v případě focení v interiéru je potřeba použít dobrý blesk - tj. přídavný blesk s různými nastaveními...

doplněno 20.01.18 15:13:

potvrzuji bmbx@ - třeba za 2900 je tělo s baterygrip - ten doporučuji u všech zrcadlovek. Setové objektivy se dají koupit velmi levně - za pár set - nikdo je nechce.

Vaše cena je o 2000,- vyšší, než by byla cena tržní...

luky15*
hodnocení

Klasika 18-55 co se k těmto foťákům dávali. Ale kamarád mám taky ten základní objektiv a fotky jsou úchvatné, tak nevím zda ho mám volit či ne, když je to ten uplně základní. Časem mohu určitě koupit lepší.

hodnocení

0x

Jestli je to dobrá koupě se odvíjí od ceny, jestli je dobrý na focení, tak to je, ale jak zde padlo, důležitý je objektiv.

luky15*
hodnocení

Je za cca 5000Kč s tím základním objektivem 18-55mm víco o objektivu nevím.

Za tu cenu mám připravený k prodeji velice zachovalý SONY Alpha A200 ze seťákem (ze stejné doby), a univerzálním zoomem Tamron 18-200mm. Sony má stabilizaci v těle, takže jakýkoliv objektiv je stabilizovaný.

luky15*
hodnocení

Taky hraje roli kolik má tělo za sebou expozicí, tj. kolik snímků vyfotilo. Od toho se odvíjí opotřebení závěrky,zrcátka a taky další životnost.

Když doložíte toto info tak bych možná zájem měl ale furt bych chtěl spíš jít do Canonu kvůli mnou známému uživ. prostředí a nastavení.

Tím jsem chtěl naznačit, že cena toho Canona je celkem vysoká, těla zrcadlovek stárnou i morálně narozdíl od objektivů. takže já vlastně prodávám jen toho Tamrona se seťákem a zrcadlovka je vlastně zadarmo. Taky nemá moc neběháno, fotil jsem víc A300 kterou mám taky :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]