Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava zářivky v kuchyni

Od: zuny odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
mám špatné zářivkové svítidlo pod linkou v kuchyni, trubici jsem zkoušel měnit, nepomohlo. Je nejspíš špatný elektronický předřadník, vyplatí se ho měnit? Nebo celé svítidlo? Netuším zda by musel být předřadník stejný nabo může být jiný na stejnou zářivku?
Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek66
hodnocení

4x

nevyplatí...odmontovat, vyhodit...teď jsem to řešil před silvestrem...v lidlu jsem koupil LED závěsný linkový světlo za 300,- a svítí jak urvaný... 1000lm a 5W ..co víc chtít... délka 60cm ..jediná nevýhoda...další díra zespod linky pokud není montované do zdi..já zakryl ty původní novým světlem

rv*
hodnocení

4x

To je nejlepší čas k náhradě za LED.

zuny
hodnocení

Dobrý den,
jde nějak proměřit,zda je špatná trubice?Kdyžtak jak?
Díky
rv*

Trubici vyndat a na každém konci jsou dva kontakty žhavení, které musí mít mezi sebou nějaký rozumný (malý - odhadem 100 Ohm) odpor. A samozřejmě nesmí být prasklá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]