Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ZAPOJIT desku a troubu 220V na kabel 380V

Od: tazatel odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat, jak zapojit indukční desku (220V) a troubu (220V) na přívodní kabel 380V, který čouhá ze zdi.

Děkuji za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Na jednu fázi desku a na druhou troubu, třetí zůstane nevyužitá. Nebo pokud lze deska zapojit na dvě fáze, tak toho určitě využít.
Na N a PE zapojit samozřejmě obě zařízení.
doplněno 15.01.18 15:27: Samozřejmě předpokládám vhodný průřez kabelu a jištění, zakončení vodičů, použité svorky...
ssss

...není tam napsaná hodnota jističe. Tak bych v tom byl spíš opatrnější v radění. Zvlášť, když tomu on nerozumí. Raději eleltrikáře k tomu.*modla* indukci dát na jednu fázi při jističi třeba 16A, je hazard! *pivo*

Pokud je indukce navrhnuta pro jednu fázi, tak bych očekával jištění 16A. A pokud vyžaduje vyšší, samozřejmě si to musí tazatel ověřit, ale to nebylo součástí otázky.

Z otázky jsem pochopil, že má nachystaný kabel na zapojení trouby a indukce a dotaz pouze zněl, jak zapojit. Na ten jsem odpověděl.

Mimochodem proč je to hazard? Pokud bude příkon vyšší, tak bude vypadávat jistič. Na tom nevidím nic nebezpečného ;)

111®

o nachystaném kabelu pro indukci není u tazatele řeč. Jen že mu něco čouhá ze zdi, proto jsem odmítl poradit. ani nenapsal průřezy ani barvy, ani jištění, to je na úraz a rada na spoluúčast

Protože se fáze dá zapojit na kostru spotřebiče. Míru blbosti nezalého tazatele nelze nikdy stanovit...

111®
hodnocení

5x

já ych podle dotazu doporučil odborníka elektro. Jak je to jištěno? informace o kabelu čouhajícím ze zdi je anatérský dotaz, já radit nebudu..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]