Nejste přihlášen/a.
Obávám se, že máte smůlu. Čidlo potřebuje ke své činnosti dráty 3 (přívod fáze od jističe, odvod fáze k žárovce a nulák pro napájení čidla.
Pominu skutečnost, že na vypínači nemá modrý drát co dělat.
Nenapsal jsem to úplně správně, takže jinak - Čidlo potřebuje ke své činnosti fázi a nulák. Takže pokud Vám krabicí pod vypínačem prochází nulák dále ke světlu, není připojení problém. Jednoduché schéma zapojení bývá uvedeno na krabičce s čidlem, či v příbalovém letáčku. Jestli ale do krabice vede jen fáze, která za vypínačem pokračuje ke světlu (nulák prochází jinou krabicí kdesi u stropu), máte smůlu. V tom případě na čidlo zapomeňte.
bmbx - tak jsem takové 2 drátové čidlo na Internetu sice našel, ale moc tomu nevěřím. Můžete mi vysvětlit, kde bere čidlo napětí pro elektroniku? V klidu možná zpětně přes žárovku, ale když je v sepnutém stavu, má na obou svorkách fázi, takže potenciál = 0.
Třeba tohle hutermann.com/... . Je třeba vybírat dvouvodičové, bohužel některé špatně pracují s led žárovkou, musí se vyzkoušet. Taky můžeš vypínač ucpat a osadit pir do nebo ke svítidlu, třeba i líp bude reagovat na pohyb v celé místnosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.