Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabíječka Gocomma QC 3.0 - mohu použít?

Od: tealceu® odpovědí: 8 změna:

Všem přeji hezký den,

mám dotaz na nějakého elektrikáře nebo odborníka v oboru. Koupil jsem si na GearBest nějakou elektroniku a dostal jsem k ní tuhle rychlonabíječku. Nejsem v tomto žádný odborník takže nevím jak tyhle věci fungují. V čem spočívá to rychlonabíjení? Bude to rychleji nabité? Jde mi o to zda ji mohu používat na mých zařízení aniž bych je nějak poškodil.

Hlavní vlastnosti:
● QC 3.0 quick charge power adapter
● 5V 3A / 9V 2A / 12V 1.6A output, higher efficiency
● Built-in multiple protections, ensuring safety security
● Compact size body, easy to carry

Zástrčka: Zástrčka EU
Vstup: 100 - 240V, 50 / 60Hz, 0,35A
Výstup: 5V 3A / 9V 2A / 12V 1,6A

Třeba na nabíjení Kindle mám nabíječku z výstupem 1A. Mobil Honor 9 má jakousi rychlonabíječku nebo můj tablet od Aceru má zase 2A. Kolik má nabíječka od iPadu mini jsem nezjistil jelikož je odřený štítek :( Jde mi o to zda bych mohl používat jen tuhle jednu. Neodrovnám si tím baterky nebo nemohu spálit celé zařízení?

Předem moc děkuji za vysvětlení a přeji hezký a klidný den :)

gearbest.com/...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Můžete ji použít. Nabíječka je běžná 5V, akorát dokáže pustit větší proud. Ten si reguluje zařízení samo, kolik do sebe "pustí".
Na rychlonabíjení vyšším napětím spolu musí nabíječka a zařízení komunikovat a zjistit si, zda to zařízení podporuje. Jestli nepodporuje, nabíjí stále běžnými 5V.
hodnocení

Děkuji za odpověď, jenže nejnižší napětí je u ní 5V 3A a můj Kindle nebo třeba náramek MiBand2 má na originálních nabíječkách jen 5V a 1A, nemohu tedy tyto zařízení poškodit když do nich budu rvát rovnou 3A?

Přečtěte si to ještě jednou. Nabíječka DOKÁŽE pustit větší proud. Stejně jako jistič co máte doma na zásuvky dokáže pustit 16A. To ale neznamená, že zařízení si těch 16A vezme. Vezme tolik, kolik potřebuje.
Stejně tak si mobil z nabíječky vezme takový proud, jaký chce. Pokud by dokázal nabíjet proudem 3A, vezme si 3A. Já mám nový mobil s docela velkou baterkou, zkoušel jsem ho na 6A zdroji a vezme si max kolem 2A.
hodnocení

No moje obavy plynou hlavně z toho že je tam to napětí větší tak abych si v lepším případě neodrovnal baterku a v horším nespálil celý přístroj :( Takže pokud do toho zapnu věc která má původní nabíječku 5V a 1A tak ta nabíječka to sama "rozpozná" a pustí tam jen ten 1A? Nebo do toho pustí 3A ale baterce v přístroji "je to jedno" a bere si jen 1A a ty 2A se jako že někam ztrácí? Omlouvám se ale vůbec tomu nerozumím. Moje znalost těchto věcí kolem napětí končí tím že vím že je blbost zapojit něco co jede na 110V do 220V protože to vyhoří :-D Proto mám asi pro elektrikáře hloupé otázky.

Napětí je 5V, stejně jako na jiných nabíječkách. Nabíječka dokáže dodat proud až 3A. Odběr proudu si řídí zařízení. Pokud máte 1A nabíječku, půjde do zařízení max 1A. Pokud máte 3A nabíječku, půjde do zařízení MAXIMÁLNĚ 3A, pokud to zařízení dovolí. Pokud má zřízení malou baterku a umí se třeba nabíjet maximálním proudem 1A, tak si bude brát pořád 1A, ať máte nabíječku 1A, 3A neví třeba 20A. To je jen schopnost dodat proud.
hodnocení

Moc děkuji za vysvětlení :)

Hezký den

mikihans vám dal správnou a vyčerpávající odpověď...a k vaší poslední otázce...vypadá to, že zaměňujete napětí a proud...napětí je ve voltech - V, proud v ampérech - A; napětí mají obě nabíječky stejné - 5V, liší se akorát proud, který může být skoro od nuly po max. 3A. Jeho velikost se mění podle zátěže, podle přístroje, který na nabíječku připojíte, ..nabíjíte. Tento přístroj si sám reguluje velikost odebíraného proudu, který může se pohybovat od pár desetin ampéru až po ty 3A. Problém by nastal tehdy, kdybyste přístro (mobil)j, který je na 5V, připojil třeba na 9V...

mikihans... doplnil rychleji a velmi dobře...mikihansi, rychleji píšete

hodnocení

0x
Jak píše mikihans, fungovat to bude, jen nemůžete čekat, že vaše zařízení se nyní bodou "rychlodobíjet" jestliže to nepodporují. To sama nabíječka bez podpory v zařízení nezařídí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]