Nejste přihlášen/a.
Zdravím, předem se omlouvám za rozsáhlejší dotaz, řeším problém ohledně zálohování při výpadku el.energie. Potřeboval bych zálohovat menší kancelář a kamerový systém po delší dobu. Odběr zařízení cca: 140Watů. Problém ale nastává v tom že běžné domácí UPS nevydrží zálohovat dlouho a výrobci zakazují přidávat baterie s větší kapacitou zhruba okolo 100Ah. Proto jsem chtěl problém řešit tak že baterii budu nabíjet nabíječkou a při výpadku přes střídač napětí určité věci zálohovat ale je zde problém v komunikaci s PC kterou střídače nemají. Můj dotaz tedy zní existuje nějaké zařízení na monitorování záložní baterie které bude měřit (proud, napětí, dobu zálohování, atd..) a jěšte by umělo komunikovat s PC přes Bluetooth nebo USB? Moc děkuji za odpovědi.
Jedna z možností monitoringu...možná zbytečně složitá...nemyslel jste na nějaký automat, třeba LOGO! řady 8...nebo využít něco podobného? Nebo jít tímto směrem v jednodušší sestavě? Po dohodě s výrobcem...
Díval jste se na výrobky EATON? Třeba 9PX3000IRT2U při zátěži cca 160W a čtyřech bateriových modulech se dokáže udržet v provozu 1500minut...vy potřebujete tak 300minut, pak budou stačit 2 (nebo jen jeden) bateriové moduly...vpravo nahoře je odkaz na dokumentaci...o ceně se nebavíme... 1000xxxx ...ale bude možná stačit 1000VA se dvěma bloky baterií...
Děkuji za radu, no myslel jsem nějaké zařízení které se připojí jako voltmetr a ampérmetr na baterii a bude jí monitorovat, a na PC přes nějaký komunikační port a software bude ukazovat napětí,odběr z baterie a ještě přes nějaký algorytmus vypočítávat dobu chodu spotřebičů připojených na baterii. Škoda je že k běžné počítačové UPS např... cyberpower.com/... nemohu připojit baterii s 100Ah kapacitou. Chladiče v UPS ale i samotné trafo by takovou dobu určitě nevydrželo zálohovat shořelo by. Proto jsem chtěl spotřebiče zálohovat přes střídač ale nechci přijít o monitoring baterie které běžné UPS mají např. software PowerPanel. Proto hledám jen to monitorování.
No tady je právě problém potřebuji jet alespoň 5hodin při bezproudí což vychází na zruba 100Ah baterii. Doma již mám záložní zdroj od Intex s čistým sínusovým výstupen (měřeno osciloskopem) pro zálohování dokonalý, ale chtěl bych abych přes PC na dálku (přes Teamviewer) zjistil stav akumulátoru jak jsem psal napětí, proud, dobu zálohy, atd..) ale nikde jsem nenašel žádný obvod nebo zařízení které by to umělo přes USB nebo Bluetooth měřit. Tak žádám o radu.
Také už jsem nad tím uvažoval ale bohužel v budově nikdo večer není a tak se mi to nejeví jako dobrý nápad, spíše bych chtěl nějakou baterii ale pořád nemůžu najít něco čím jí monitorovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.