Nejste přihlášen/a.
Páni rádcové a paní rádkyně, máte nějakou zkušenost s nefugujícím mobilem?
Asi po jednom měsíci, kdy se mobil Prestigio nepoužíval se asi vybil a nedá se zapnout. Při zapnutí nabíjení se nic neděje, kontrolka nabíjení se nerozsvítí a ani po několika hodinách nabíjení se stále nedá zapnout.
Napětí na baterii je místo 3,7 V jenom 3,2 V, ale to snad není tak málo. Nabíječka normálně funguje, dává naprázdno asi 6 V, jiný mobil normálně nabíjí.
V čem může být chyba? Baterie? Stačí koupit novou baterii, nebo je vadný mobil? Baterii mi asi v obchodě na vyzkoušení nepůjči, opravny jsou asi hodně drahé... Děkuji vám za vaše zkušenosti a rady.
Děkuji vám za rady, jsou velmi logické a jak je vidno, i ze zkušenosti. zvláště odkaz na stránku s postupem pokusu o nápravu. Kontakty baterie jsem zatím nečistil, jsou čisté, mobil byl používaný vždy jen doma v úplně čistotě.
Po dvou hodinách dalšího připojení mobilu k nabíječce se napětí na baterii vůbec nezměnilo. Baterie se asi časem vybila pod nějakou minimální mez.
Zajímavé je, že se při připojení nabíječky vůbec nerozsvítí světýlko indikátoru nabíjení na mobilu. Takže jsou dvě možnosti: buď je jen kaput baterie, nebo něco v mobilu. Jen je divné, nebo to asi je typické, že se mobil při úplně vybité baterii nedá probudit ani nabít. Možná jste také něco podobného zažili(y) a máte s tím vlastní zkušenost? Ještě jednou díky za rady
Baterka je podvybitá a mobil ji nedokáže nabít. Zní to divně, ale u pár Samsungů jsem to už musel řešit, zapomnělo se na mobil, ten se vybil do vypnutí, nějakou chvíli byl vybitý a už nešel ani nabít.
Stačilo baterku chvíli "došťouchnout" zdrojem napětí aspoň na 3,5V a pak už se chytla i v mobilu. 3,2 není žádné extrémně nízké napětí, to ta baterka ještě bez problémů rozchodí.
Jenže já na to mám doma stabilizovaný zdroj, to každý nemá.
Nastavil jsem zdroj na 4V, omezil proud na cca 200 mA (ať to tam při úplném vybití necpe hned velké proudy) a baterku připojil ke zdroji. Stačilo pár desítek sekund, aby se aspoň trochu zvedlo napětí na baterce a potom jsem ji dal do telefonu a už se normálně nabíjela.
Pokud nemáte zdroj, šla by použít asi i 9V baterka. Žádný velký proud nedá a její kapacita na částečné dobití baterky v mobilu bude stačit.
nemáte za co. Hlavně zapojit + na + a - na -
totak: funguje to tak. Vaše odpověď bude jistě užitečná i pro další případé zájemce o nabití vybitého mobilu.Dal bych vám bod, ale už jsem je všechny vyčerpal. Díky za vaši odpověď
Protože jsem neměl stabilizovaný zdroj jako mikihans, tak jsem zkusil mobil připojit na USB na PC. Na displeji se kupodivu na chviličku objevil obrázek vybité baterie s textem 1%, pak to zhaslo a nic. No a po dvou hodinách nabíjení je už nahoře na displeji indikace 8%, takže se to nabíjí. Dokonce svítí i červená tečka LED, jako nabíjení. Takže USB napětí 5V baterii nabíjí.
závěr: vadná nabíječka. Stačilo použít jinou nabíječku a baterie z vybitého stavu na 1% nabitá přes USB z PC už drží a jiná nabíječka už ji normálně dobíjí. Původní sice dává naprázdno nějaké napětí, ale při zatížení asi klesne tak, že nenabíjí.
Děkuji všem za užitečné rady a zkušenosti.
zajímavá možnost, tu jsem nezkusil, protože jsem ji z teoretického hlediska hned vyloučil (když nenabíjí nabíječka, proč by nabíjel počítač). Ale vypadá to, že opravdu funguje. Díky za tip, příště až někdo z okolí bude mít problém s vybitým telefonem, napíšu ať zkusí napřed tohle, než "tak mi to dones a já se na to podívám"
Dobrý večer, hostary, jak se říká, naděje umírá poslední.Zde jsou rady, co všechno lze zkusit, abyste mobil oživil.Snad se vám z toho něco bude hodit. svetandroida.cz/...
minulý týden mi bez předchozího varování odešel konektor napájení - oprava 500,- (nechci do toho rýpat sám, mikropájku nemám...) - předpokládám dle popisu stejný problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.