Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Televizor nedrží naladěné kanály

Od: aloisb® odpovědí: 7 změna:
Zakoupil jsem televizor HYUNDAI FLN 32TS439 SMART a potřeboval bych vyřešit 2 problémy :1) Po automatickém naladění všech pozemních kanálů se kanály očíslují řádově od 1 tisíce (např. 1021,1035 atd.) Já si srovnám oblíbené na pozice č. 1 až 25. Když TV vypnu ze zásuvky, tak se uložené nastavení nezachová a kanály jsou po opětovném zapnutí přeházené a číslované od tisíce.2) Písmo OSD je příliš malé a v manuálu jsem nenašel návod, jak by se dalo zvětšit. To mám napsat žádost výrobci, aby písmo zvětšil v rámci aktualizace firmwaru?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Po přečtení manuálu jsem došel k následujícímu zjištění.

Kanály s vám takto skládají, protože (přepokládám) je přijímáte ze satelitu. První se ladí pozemní vysílaní, pak kabelovka a pak satelit. Takže bych si tipl, že od jedničky se číslují kanály z pozemního vysílání, od 500 kabel a od 1000 satelit. Je jedno, že třeba pozemní vysílání nepřijímáte. Asi i proto se přeskupení oblíbených zase pokazí.

»Mě se toto stávalo na TV LG. Satelitní kanály byly od č.200. Několikrát jsem to znovu ladil. Někdy to naladilo od 1, ale po čase se to zas naskládalo od 200. Ale po určité době se to spravilo a drží naladění od 1. Možná díky aktualizaci.«

Jde to ovšem změnit. V návodu str.9 První instalace je: Navíc můžete nastavit typ vysílání jako své oblíbené. Během hledání bude mít přednost zvolený typ vysílání a dané kanály budou uvedeny na začátku Seznamu kanálů.

Takže bych zkusil znovu První instalaci. Návod str. 15.

Toto nemusí pomoct (např. sice se naladí první satelity, ale pořadí nepůjde změnit), ale mělo by jít naskládat stanice do Seznamu oblíbených a pak nastavit zobrazování jen tohoto seznamu. viz Návod strana 16. Pro filtrování kanálů v Seznamu kanálů trvale podle vašich preferencí můžete použít funkci Filtr v nabídce Upravit seznam kanálů.

doplněno 09.01.18 17:39:

Tak to ladění jen pozemních kanálů jsem přehlédl. Ale i tak to může být ono. Jen se první skládají programy z jiného zdroje než pozemního.

krtek66

dík za radu..asi to vyzkouším..týká se to asi aj mě...ale nemůžu si odpustit poznámku směrem k výrobci... "proč to dělat jednoduše když to jde složitě, že"*alene*

hodnocení

V otázce jsem uvedl ...po automatickém naladění všech pozemních kanálů..., jedeme tedy na pokojovou aktivní anténu a naladí se jak programy vysílané v DBT1, tak v DBT2 - zde jsou v HD kvalitě. Přesto děkuji za odpověď, zkusím to, zda se dá vyřadit ten satelitní tuner.

hodnocení

1x

Po usporiadaní kanálov to musíte aj potvrdiť v menu.

@alisb píše: Když TV vypnu ze zásuvky, tak se uložené nastavení nezachová...

A v návodu je: Tyto změny nezůstanou zachovány při opětovném otevření Seznamu kanálů, pokud je neuložíte. Pro uložení změn na seznamu stiskněte Červené tlačítko po filtraci, dokud je Seznam kanálů zobrazen na obrazovce.

To ale nic nemění na tom, že můžete mít pravdu.

krtek66
hodnocení

0x

podobný problém mám s LG tv...taky tv neudrží naladěné kanály..na netu jsem tento problém nenašel..

mate59
hodnocení

0x

U LG to dělalo taky,nastavené kanály jsem si uložil do oblíbené a zústalo to tak i po vypnutí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]