Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nález nevím co to je

Od: petroch25® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, potřebuji poradit co je tento přístroj a jka se popř. používá, dostal jsem to a nevím co je to

Nález nevím co to je
Nález nevím co to je #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já bych to viděl na amatérsky sestrojený Avomet (měřící přístroj napětí a proudu). Používání je tím pádem vcelku jasné.

doplněno 08.01.18 16:01:

@vernon: Avomet je přístroj, který měří proud (ampéry) a napětí (volty). Lhostejno, zda digitálně nebo analogově.

Oproti tomu multimetr toho umí daleko víc: Měří odpor, kapacitu, polovodiče apod. Takže je to bez diskuze amatérský digitální Avomet.

doplněno 08.01.18 16:56:

@bmbx: Chápu, že jsi mladší než já a tím pádem nevíš, že původní Avomet neměl s měřením odporu (Ohmů) nic společného. Takže avomet je skutečně pouhý AmpérVOltMETr.;)

vernon
Avomet je ručičkový přístroj. Tohle je prostě multimetr made in garáž...

satam:

Avomet je obchodní název analogového ručičkového měřícího přístroje československé výroby fy Metra Blansko ;)

doplněno 08.01.18 16:44:

Pokud vím tak název Avomet vznikl z ampéry- volty-ohmy-metr, takže i z tohoto hlediska to není vhodné označení pro tuto amatérskou práci - neměří ohmy.

"Pokud vím tak název Avomet vznikl z ampéry- volty-ohmy-metr"

Tak to víte špatně, původní AVOMET neměl s měřením odporu nic společného. Měřil jen Ampéry a Volty a měl poměrně malý vnitřní odpor (takže k měření měkčích zdrojů nic moc). Ohmy uměl až novější AVOMET 2.

Nález nevím co to je #3

No dobře, ale to nic nemění na tom, že to je obchodní název přístroje i když někteří pamětníci to s oblibou říkají o každém měřáku elektrických veličin.

figurek*
hodnocení

2x

je to amatérsky postavené digitální měřidlo proudu a napětí, po elektrikářsku voltampérmetr.

Zapojíte dráty, zvolíte rozsah proudu nebo napětí a můžete měřit.

Jestli tento aparát funguje, tak pogratulujte tomu, kdo ho dělal. Čistá práce. *palec2*

hodnocení

Bohužel asi nefunguje, displej se trochu rozsvítí při 24voltech a nic se neukazuje při měření

mkat*
hodnocení

2x

Toto zariadenie potrebuje aj vlastné napájanie.Z obrázku nie je jasné ,či je napájanie z 230 V ,alebo má v nutri nejaku bateriu.Treba skontrolovať vo vnutri napätia.Po zapnutí prístroja by sa mali rozsvitiť nuly.Tuším že napájacie napätitie nebude viac ako 5 - 9 V (Možno 2x 5 - 9V)

skomont
hodnocení

2x
patrně to bude nějaký bastl s NDRáckým C520D nebo jeho originálem.
tomas11*

Avomet běžně používaný (fasovaný) v Kovoslužbě Praha tovární výroba , měl jsem jej od roku 1970. a to už ten avomet nějaký pátek pamatoval.

doplněno 16.01.18 15:51:

Aha - tak má reakce je na obrázek od Magdona.*stop*

Tak jestli je na tom obrázku přístroj fasovaný v Kovoslužbě, je to celkem jasné. Jde zřejmě o učňovský výrobek - praktickou část závěrečné učňovské zkoušky (takže takový "polotovární" digitální avomet :-D). Já tam za stejným účelem v roce 1972 vyráběl měřič zkreslení. Jen mě trochu mate, že v těch letech jsme si o polovodičových digitálních přístrojích mohli nechat akorát tak zdát. Jako zobrazovací jednotky se používaly doutnavkové "digitrony"

doplněno 16.01.18 16:04:

tomas11 - Ten AVOMET na mém obrázku byl nejrozšířenější měřící přístroj své kategorie už před rokem 1956 (takže už skutečně leccos pamatuje ;)).

Nález nevím co to je #4
hodnocení

Ano, má to IO C520D a E147D, vyměnil jsem je za nové a přístroj šlape :). Napájecí napětí je 6V.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]