Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji poradit co je tento přístroj a jka se popř. používá, dostal jsem to a nevím co je to
Já bych to viděl na amatérsky sestrojený Avomet (měřící přístroj napětí a proudu). Používání je tím pádem vcelku jasné.
@vernon: Avomet je přístroj, který měří proud (ampéry) a napětí (volty). Lhostejno, zda digitálně nebo analogově.
Oproti tomu multimetr toho umí daleko víc: Měří odpor, kapacitu, polovodiče apod. Takže je to bez diskuze amatérský digitální Avomet.
@bmbx: Chápu, že jsi mladší než já a tím pádem nevíš, že původní Avomet neměl s měřením odporu (Ohmů) nic společného. Takže avomet je skutečně pouhý AmpérVOltMETr.
satam:
Avomet je obchodní název analogového ručičkového měřícího přístroje československé výroby fy Metra Blansko
Pokud vím tak název Avomet vznikl z ampéry- volty-ohmy-metr, takže i z tohoto hlediska to není vhodné označení pro tuto amatérskou práci - neměří ohmy.
"Pokud vím tak název Avomet vznikl z ampéry- volty-ohmy-metr"
Tak to víte špatně, původní AVOMET neměl s měřením odporu nic společného. Měřil jen Ampéry a Volty a měl poměrně malý vnitřní odpor (takže k měření měkčích zdrojů nic moc). Ohmy uměl až novější AVOMET 2.
No dobře, ale to nic nemění na tom, že to je obchodní název přístroje i když někteří pamětníci to s oblibou říkají o každém měřáku elektrických veličin.
je to amatérsky postavené digitální měřidlo proudu a napětí, po elektrikářsku voltampérmetr.
Zapojíte dráty, zvolíte rozsah proudu nebo napětí a můžete měřit.
Jestli tento aparát funguje, tak pogratulujte tomu, kdo ho dělal. Čistá práce.
Avomet běžně používaný (fasovaný) v Kovoslužbě Praha tovární výroba , měl jsem jej od roku 1970. a to už ten avomet nějaký pátek pamatoval.
Aha - tak má reakce je na obrázek od Magdona.
Tak jestli je na tom obrázku přístroj fasovaný v Kovoslužbě, je to celkem jasné. Jde zřejmě o učňovský výrobek - praktickou část závěrečné učňovské zkoušky (takže takový "polotovární" digitální avomet ). Já tam za stejným účelem v roce 1972 vyráběl měřič zkreslení. Jen mě trochu mate, že v těch letech jsme si o polovodičových digitálních přístrojích mohli nechat akorát tak zdát. Jako zobrazovací jednotky se používaly doutnavkové "digitrony"
tomas11 - Ten AVOMET na mém obrázku byl nejrozšířenější měřící přístroj své kategorie už před rokem 1956 (takže už skutečně leccos pamatuje ).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.