Nejste přihlášen/a.
Mám toto rádio s porouchaným tunerem a tak mě napadlo že rádio ještě zachráním a do rádia integruju nějaký zesik z malých pc bedniček a napájel bych to asi z nějaké 9 v baterie, klidně i z více paralelně zapojených aby to mělo vubec nějakou kapacitu=výdrž. A samozřejmně vyvedu ven nějaký ten 3.5 jack
Mám k dispozici funkční tišťák ze starého subwoferu, napájecí napětí bude asi kolem těch 9 voltů.
Výkon neznám.
Pak mě napadlo takto na baterie zapojit původní zesilovač v rádiu ale to jsem úplně vyvrátil kvůli atypické konstrukci kde je půlka tuneru na jednom tišťáku a druhá na druhém a dělalo by to bordel...
Jestli chcete znát důvod této práce tak je takový že to mám na léto na zahradu kde trávím většinu času.
Ptám se jestli to vůbec alespoň pár hodin vydrží hrát, či kde sehnat nějaké starší bedničky, tamten zesik z toho subwoferu to nemusí utáhnout...
nějak ten dotaz nedává smysl. Tuner je vstuoní část rádia umožňující ladění stanic, takže přidání zesíku z bednišek tomu nepomůže
Asi jsem to špatně podal...
Já chci totálně odpojit veškeré vnitřnosti a nahradit je pouze tím zesilovačem, chápete? Aby to hrálo jen na ten jack který se zapojí například do mobilu. Tuner tuto chvíli vůbec nepotřebuju.
To rádio bude potom fungovat jako samostaný reproduktor...
tak chcete vatáhnout nízkofrekvenční zesilovač a přes jack připojovat k mobilu? Proč k mobilu nepřipojíte rovnou mini bedny?
Tesla Progresson je rádio napájené ze sítě 230V. Tzn., že máš na chatě 230V. Než to harakiri, které bez znalosti problematiky popisuješ, zajdi raději do nějakého bazaru a kup za 2 stovky nějaký podobný, ale funkční přístroj a máš pokoj. Ušetříš si spoustu času, starostí a v konečném důsledku i pěněz. Ono totiž uvažovat o napájení slušného rádia z 9V destičkových baterií je další harakiri, které tě brzy zruinuje.
A jestli to chceš jen jako zesilovač, tak by to sice nějak udělat šlo, ale ten návrh napájení je pak tuplem zcestný a už vůbec se to nevyplatí, pokud by to tedy vedlo k nějakému reálnému konci.
A pokud malý teslácký reproduktor ve střepu z plastu "hraje krásně", pak mi nezbývá, než konstatovat, že i vaše představa o kvalitě zvuku, je dosti zkreslená. Vím totiž, jak ty Progressony a jim podobná rádia hrály.
Já občas nechápu jak se tady odpovídá na dotazy.
Ptal jsem se kolik hod. to může vydržet a né aby s tady posuzovali moje představy o kvalitě zvuku, jde mi i o dobový vzhled...
V žádném tvém příspěvku není vůbec žádný dotaz, natož kolik hodin vydrží nějaká imaginární baterie, o které jsi nic neřekl.
Snažil jsem se ti objektivně vysvětlit, že to, o co se snažíš, je vcelku k ničemu. Zrovna tak jsem pouze reagoval na tvoji zmínku o kvalitě zvuku toho klimpru.
Ale poučil jsi mě dostatečně, už ti nic radit nebudu.
nevím, navíc se domnívám že napájení bide spíš 12V, jak 9V. Takže to může poměrně žrát a může být zvuk zkreslený, protože pracovní body tranzistoů budou mimo optimum.
no a stačí jedno přeólování a je to na vyhození..
9V baterie co se používá do měřících přístrojů má kapacitu cca 500mA... Zesilovač předpokládám může být cca na 15V , udává se 2W, ještě záleží v jaké třídě, ale při celkovém příkonu 11W asi nebude moc účinný... Připadá mi ve skutečnosti vše okolo zbytečná práce a i zbytečné přemýšlení... Pravdou je, že asi máme každý jiný pohled na kvalitu...
kolik to může vydržet nikdo neřekne protože jsi nedodal důležitý podklad a to je spotřeba. Já bych to osobně napájel jak to je, ale jestli nemáš na zahradě síť 230V, tak pak bych voloil nějaký acupak na dobíjení. Bez dokumentace se ani nedá odhadnout jakí napětí by to potřebovalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.