Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stará baterie

Od: jacksparrow odpovědí: 7 změna:
Dobrý den jak mám nabít tuto baterii?
Stará baterie

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tak zásadní otázka je, co to je za baterii - na mě to působí jako baterie z polního telefonu, ústředny či něčeho podobného

Tam ale byly suché články

staratechnika.cz/...

a ty se nabíjet nedaly.

jenda2*
hodnocení

0x

Nejlépe nabíječkou. Na to se snad ani nemusíte ptát.

luky15*
hodnocení

0x

Těžko říct, nevidím na ní napsané napětí...

Jestli znáte napětí tak stačí sehnat nějakou nabíječku nebo napájecí adaptér např. od tiskárny nebo něčeho podobného.

Musí mít ale dostatečný proud a totožné napětí s napětím baterie

doplněno 04.01.18 18:25:

Přičemž vývody z toho adeptéru/nabíječky se navedou např. krokodýlkami na vývody z baterie, plus na plus a minus na minus ale to snad psát nemusím...

hodnocení

0x

luky, jenda:

Vaše rady mohou být o zdraví nebo život *bzum*

Napětí to má 2,5V a jak můžete radit jak nabíjet když nevíte co tam je? Nabijecí to asi nebude jak píše promon a kdyby náhodou nabíjecí byla, tak je docela dobré dodržet určitá pravidla...

jenda2*

Na danou otázku jediná logická odpověď. A starou, asi SSSR baterii nabíjet je o ničem. Já mám procesorovou automatickou nabíječku od 1 článku ( 1,2V) a nemusím moc řešit. Sama pozná, že to lze nebo nelze nabíjet a článek jde do sběrného dvora. Asi tak !

To je sice hezký, ale žádná procesorová automatická nabíječka nedokáže rozeznat jaký druh baterie k ní připojíte a rozhodně se nenabíjí stejným algorimem NiCD, LiION, Pb a pod. To je pak vyloženě o držku, zejména jestli jde o baterku 20 let starou.

Navíc žádná nabíječna nemůže nabít baterii, která není určená k nabíjení - což by mohl být i případ této baterie, že ...

jabraka*
hodnocení

0x

Většina starých baterií už nemá kapacitu,aby se z nich dal vynutit nějaký proud.Některé baterie nejsou akumulátory,ale chemické zdroje a ty po vyčerpání je nutno odložit do nebezpečného odpadu.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]