Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Jde o prodej fotoaparátu.
Vše začalo prodejem jiného fotoaparátu na jednom aukčním serveru a to Nikonu D5000 za 19000Kč. Šlo o fotoaparát dovezený z USA - bylo zaplaceno clo i DPH a měl být původně pro mé osobní využití. Kupující ale nakonec od koupě odstoupil a vše se táhlo přes aukční server. Mimo jiné jsem za prodej zaplatil též provizi, kterou mi ale aukční server vrátil, když jsem o to požádal. Kupující nereagoval a tím potvrdil to, že nezaplatil. Pak mi ale volal na mobilní telefon a slíbil že částku uhradí, ale jestli bych neměl jiný fotoaparát k prodeji, který by nebyl z USA. Nabídl jsem mu tedy Nikon D50 - můj již asi 2 roky používaný fotoaparát spolu s objektivem Tamron 18-200mm, který byl součástí Nikonu D5000 z USA - vše za tu samou cenu jako původní D5000 na aukčním serveru, a to za 19000Kč. Jenže tento kupující nyní tvrdí, že zaplatil za Nikon D5000 a požaduje ho ode mě. Jaké mám já možnosti? Pošlu mu D50 a dá mě k soudu? Jediný důkaz, který mám je, že byl na aukčním serveru zablokovaný pro více nezaplacených předmětů a že mi byla pro nezaplacení D5000 vrácena provize. Také asi 3 meily, kde kupujícímu píši že mu posílám Nikon D50 a on to nijak nekomentuje, jako by tomu bylo, kdyby měl dostat jiný fotoaparát pokud mi rozumíte. Děkuji za odpověď.
No předně nechápu proč prodávat D50 člověku, který se nedůvěryhodně choval už při prodeji D5000. Ale asi k tomu byl nějaký důvod...
Existuje vůbec nějaká smlouva nebo cokoliv jiného dokazující, za co a proč platil? Protože jestli žádná smluva neexistuje, tak je to jen tvrzení proti tvrzení...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.