Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na co je NFC u BT repráku?

Od: monika* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, pod stromkem jsem našla bt repráček a v parametrech je psáno nfc, můžete mi prosím poradit, k čemu je to dobré? Díky Monika

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

V telefonu si zapněte NFC (Samsung má snad každý) a kdykoliv přiložíte telefon k repráku automaticky zvolí nějaký zvukový profil případně pustí aplikaci na přehrávání hudby. Když budete mít samolepku NFC v autě, pak se po přiložení telefonu spustí aplikace, bluetooth hands free atd :)

Je to něco jako rychlá volba. V repráku je zřejmě podobná samolepka. :)

Z vlastní zkušenosti NFC nedoporučuji pokud máte v telefonu nalepenou platební kartu - pak karta nefunguje.

Na co je NFC u BT repráku?

hodnocení

0x
Doplnil bych,že NFC je vlastně bezdrátový čip, schovaný např. v samolepce (cca 10 kč). Zdaleka ne každý mobil ho umí,protože se to moc nechytlo. Pokud telefon NFC umí a má ho zapnuté, tak pomocí přidružené aplikace v případě přiblížení k mobilu (ale opravdu blízko, cca 10 cm) je možné aktivovat nějakou akci, např. zapnutí bluetooth a spuštění přehrávače. Další nálepku je možné mít třeba v držáku v autě a po vložení se pak samo aktivuje třeba handsfree a zapne navigace. Chvilku jsem si s tím hrál a přestože hračička jsem, vyhodnotil jsem to jako nepříliš užitečnou zbytečnost jen užírající baterku mobilu. Že je nalepen ve sluchátkách ničemu nevadí, je to spíš jen funkce zdarma.
doplněno 03.01.18 17:36: Jistě, ale to už se bavíte o NFC fci mobilu, ne čipu v nálepce či tokenu.
mate59

Funfci NFC v mobilu využívám na placení bankovní kartou,která je nahraná v aplikaci a platba proběhne přiložením k terminálu.Nejedná se o nálepku,ale o karty nahrané v aplikaci.

vernon
hodnocení

0x
Po přiložení telefonu k repráku, se repro s telefonem spárují, aby se to nemuselo dělat ručně přes kód. Žádnou jinou funkci NFC v BT reproduktoru nemá.
monika*

Děkuju, je fakt, že je to leckdy pohodlnější :)

tomass*

A můžu se zeptat co je to za reprák? Na to jsem ještě nenarazil.

monika*

Já mám konkrétně tento reprosoustavy-reproduktor/... . Zřejmě jich asi bude i víc mít toto :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]