Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Redukce pro napájení grafiky ze zdroje

Od: koumak45 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit:

mám zdroj s následujícími konektory: 1X PCI-E (6pin), 1X 12V ATX (4+4pin), 2X sata, 1X MOLEX

a potřebuji napájet grafickou kartu se dvěmy 8pinovími PCI-E ..

myslím že nejlepší by bylo koupit jednu redukci z 6pin PCI-E na 8pin PCI-E, ale nejsem si jistý co s tím druhým .. bude lepší sehnat redukci z 2X sata na 6pin PCI-E a pak z 6pin PCI-E na 8pin PCI-E, nebo to zkusit udělat z 12V ATX? - takovou redukci sem na žádném českém e-shopu nenašel, ale myslím že pokud bych si sehal 8pin PCI-E koncovku (nejspíše bych koupil nejlevnější dostupný kabel a koncovku sundal) tak bych byl schopný zapojit to ní kablíky z ATX a vše by fungovalo jak má (jeden ze zemnících kablíkú bych musel použít dvakrát a jeden z 12V by zústal nepoužitý)

doufám že se mi podařilo to napsat tak aby se to dalo pochopit :D kdyby něco bylo špatně tak mě prosím opravte

předem děkuji za odpovědi

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ten zdroj má prakticky jistě (podle vývodů) malý výkon pro grafiku, která má přídavné napájení 2x 8pin.

Napiš prosím typ a výkon zdroje a typ grafiky. Abys nevymýšlel něco zbytečně.

doplněno 01.01.18 15:05:

@koumak45: Máš docela odvahu použít zdroj z kategorie nejlevnějších a neznačkových (Evolveo ve zdrojích nelze považovat za značku) pro napájení grafiky z kategorie pro amatéry skoro nejdražších. Než bych se snažil z nekvalitního zdroje udělat úpravami a redukcemi zdroj ještě nekvalitnější, koupil bych značkový zdroj, nejlépe Seasonic kolem 600W s příslušnými napájecími větvemi a bude po starostech. Ušetříš si starosti s rozběháním té grafiky i s případnými škodami, způsobenými spojením nevhodného zdroje s výkonnou grafikou.

koumak45
hodnocení

jde o 500w zdroj značky EVOLVEO a chtěl bych s ním napájet grafiku RX Vega 56 (od GIGABYTE) s púvodní spotřebou cca 210 W, ale pravděpotobně ji stáhnu někam na 150 -180

teoreticky má zdroj 4X sata a 3X Molex konektory, ale vycházejí ze dvou výstupú pro sata a jednoho pro molex a pro zdravý karty i zdroje bych nerad používal třeba ty Molex protože do 3 konektorú vede vlastně jenom jeden 12V kablík...

koumak45
hodnocení

chápu že to není nejvhodnější řešení, ale kvúli náhlé změně v mé finanční situaci je to asi to nejlepší řešení - grafiku jsem měl obědnanou a zaplacenou předem už dávno ale stále nebyla na skladě. Minulí týden se mi ozvali z prodejny že už je na cestě a někdy během tohoto týdne dorazí.

Zdroj jsem narychlo sehnal od kamaráda za flašku ... když připočtu něco za redukce je to zdroj za 400Kč a myslím že jako (doufám) krátkodobé řešení snad postačí.

napadlo mě grafiku zatím nepoužívat a počkat až seženu vhodnější zdroj, ale vzhledem k tomu jak moc mi usnadní a urychlí práci jsem se rozhodl že bych ji raději použil hned jak to bude možné

až to pude tak bych chtěl pořídit lepší zdroj a napájet s ním i zbytek PC .. přemýšlel jsem o Corsair 1000W

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]