Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit:
mám zdroj s následujícími konektory: 1X PCI-E (6pin), 1X 12V ATX (4+4pin), 2X sata, 1X MOLEX
a potřebuji napájet grafickou kartu se dvěmy 8pinovími PCI-E ..
myslím že nejlepší by bylo koupit jednu redukci z 6pin PCI-E na 8pin PCI-E, ale nejsem si jistý co s tím druhým .. bude lepší sehnat redukci z 2X sata na 6pin PCI-E a pak z 6pin PCI-E na 8pin PCI-E, nebo to zkusit udělat z 12V ATX? - takovou redukci sem na žádném českém e-shopu nenašel, ale myslím že pokud bych si sehal 8pin PCI-E koncovku (nejspíše bych koupil nejlevnější dostupný kabel a koncovku sundal) tak bych byl schopný zapojit to ní kablíky z ATX a vše by fungovalo jak má (jeden ze zemnících kablíkú bych musel použít dvakrát a jeden z 12V by zústal nepoužitý)
doufám že se mi podařilo to napsat tak aby se to dalo pochopit :D kdyby něco bylo špatně tak mě prosím opravte
předem děkuji za odpovědi
Ten zdroj má prakticky jistě (podle vývodů) malý výkon pro grafiku, která má přídavné napájení 2x 8pin.
Napiš prosím typ a výkon zdroje a typ grafiky. Abys nevymýšlel něco zbytečně.
@koumak45: Máš docela odvahu použít zdroj z kategorie nejlevnějších a neznačkových (Evolveo ve zdrojích nelze považovat za značku) pro napájení grafiky z kategorie pro amatéry skoro nejdražších. Než bych se snažil z nekvalitního zdroje udělat úpravami a redukcemi zdroj ještě nekvalitnější, koupil bych značkový zdroj, nejlépe Seasonic kolem 600W s příslušnými napájecími větvemi a bude po starostech. Ušetříš si starosti s rozběháním té grafiky i s případnými škodami, způsobenými spojením nevhodného zdroje s výkonnou grafikou.
jde o 500w zdroj značky EVOLVEO a chtěl bych s ním napájet grafiku RX Vega 56 (od GIGABYTE) s púvodní spotřebou cca 210 W, ale pravděpotobně ji stáhnu někam na 150 -180
teoreticky má zdroj 4X sata a 3X Molex konektory, ale vycházejí ze dvou výstupú pro sata a jednoho pro molex a pro zdravý karty i zdroje bych nerad používal třeba ty Molex protože do 3 konektorú vede vlastně jenom jeden 12V kablík...
chápu že to není nejvhodnější řešení, ale kvúli náhlé změně v mé finanční situaci je to asi to nejlepší řešení - grafiku jsem měl obědnanou a zaplacenou předem už dávno ale stále nebyla na skladě. Minulí týden se mi ozvali z prodejny že už je na cestě a někdy během tohoto týdne dorazí.
Zdroj jsem narychlo sehnal od kamaráda za flašku ... když připočtu něco za redukce je to zdroj za 400Kč a myslím že jako (doufám) krátkodobé řešení snad postačí.
napadlo mě grafiku zatím nepoužívat a počkat až seženu vhodnější zdroj, ale vzhledem k tomu jak moc mi usnadní a urychlí práci jsem se rozhodl že bych ji raději použil hned jak to bude možné
až to pude tak bych chtěl pořídit lepší zdroj a napájet s ním i zbytek PC .. přemýšlel jsem o Corsair 1000W
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.