Nejste přihlášen/a.
Prosím poraďte mi. Chci si koupit čtečku e-knih. Co znamená, když je u ní psáno "bez reklam"? Taky by mi pomohlo, kdybyste mi napsali osobní zkušenosti, s kterou jste spokojeni a co všechno ta vaše nabízí. Měla by být max. do 2500 Kč. Děkuji.
Dobrý den, to znamená, že na trhu jsou dvě zcela stejné čtečky knih - jedna (ta dražší) neobsahuje žádnou reklamu a ta druhá (levnější) po zapnutí zobrazí nějakou reklamu (potom už během čtení ne). Lepší je koupit si tu bez reklam, protože to zdržuje a obtěžuje, resp. někomu to vadit může. Já mám už starší Amazon Kindle (bez podsvícení, černobílá, dostačující). Ovšem, jsou i s podsvícením (můžete číst bez osvětlení v místnosti) a barevné. Zdravím!
rv - reagoval jste na můj příspěvek, ale já jsem jen odpovídal na dotaz, protože tazatelka chce čtečku a diskutovat o jiných zařízeních v tomto vlákně nemá význam. Tazatelka zřejmě o možnosti číst knížky v mobilu, tabletu nebo PC / NTB určitě ví. Ovšem, kolega už Vám odpověděl a já bych asi napsal to stejné - jen bych doplnil, že já nepotřebuji ke čtení žádné další funkce (přehrávání videa, fotek nebo MP3).
Tazatelka si musí rozmyslet, jestli si chce jen číst (nižší spotřeba baterie) nebo chce zařízení vícefunkční a čtečku neustále nabíjet.
A jaká je výhoda čtečky knih oproti aplikaci v mobilu/tabletu? Na čtení používám mobil s aplikací Cool Reader a vyhovuje mně, že nemusím nosit další zařízení.
1) Tak mrňavý displej, jako má mobil, je pro mě na čtení ... nechci to. 10 slov na displeji, fakt ne.
2) Příjemnější na čtení. Einkoust nesvítí, je to skoro obdoba normálního tisku na normálním papíru (bohužel, zatím trochu nekvalitního, není to úplně černé na bílém, ale skoro černé na zašedlém). Dobře se čte i na slunci, čím více světla kolem, tím lépe.
3) Na jedno nabití vydrží aspoň několik týdnů.
4) Nematlá se prstem po displeji, pro běžné čtení jsou daleko lepší skutečná tlačítka.
(Vycházím ze zkušeností se svým PB.)
Žena čte i na mobilu aplikace Moonreader pro a 5 let četla na tabletu kde teď umřela baterka.
Se čtečkou je nadmíru spokojená, má ůplně jiné podsvětlení než onen tablet nebo mobil, nebije tak do očí a nesvítí kolem.
hlavně je lehčí a to o hodně.
Čte i večer v posteli před spaním a tohle světlo hlavně mne opravdu neruší, myšleno jako spolunocležníka.
k vánocům jsem ženě kupoval ebook čtečku, taky jsem vybíral, z více druhů nakonec zůstaly 2 amazon kindle paperwhite a pocket book 626, nakonec jsem kvůli české lokalizaci, bez reklam a podpoře hodně formátů, vybrral tu druhou,
Samozřejmé je i podsvícení, má přes 7 Gb interní pamět je ale o 5_ti kilo dražší než tvůj limit.
Vidíš a to byl duvod proč sem koupil pocket book tam je tak velká podpora formátů že se nic převádět nemusí tu tvojí sem měl taky ve výběru, ale kvůli oné konverzi a anglické lokalizaci ( Mně ang. nevadí ale nemám čas vysvětlovat uživatelce co je co v nastavení ), jsem vzal onen pocket.
A že těch knih v různých formátech sem tam ženě nahrával požehnaně, jak do interní pamětí tak na vloženou 32 Gb kartu, sice je asi nikdy nestačí přečíst všechny ale když byla ta možnost!
Jo a ta reklame jde po zavolání na amazon vypnout.
Jinak k tomu "s reklamou / bez reklam": Značku (ne jen variantu, ale přímo výrobce), která umožňuje zobrazovat reklamy, bych si určitě nekoupil. Když může zobrazovat reklamy, asi do ní provozovatel může lézt. Ale já chci, aby koupená čtečka byla moje. Před časem (minimálně jeden případ) byly ze čteček (asi Kindle?) uživatelů provozovatelem smazány knihy. Dodatečně se u nějaké knihy vyskytly jakési formální potíže a tak provozovatel tuto knihu ze všech čteček smazal, peníze za knihu uživatelům vrátil na účty. Tak takto, soudruzi, rozhodně ne!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.