Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
často mám potíže s routerem. Když je na wifi připojené jedno zařízení, zpravidla ten problém není. Ale v momentě, kdy přistupuje více zařízení, tak se signál ztratí, poklesne a podobně - to má pak za následek, že na jednom z přenosných zařízení přestane běžet film (obvykle ipad nebo telefon).
Zařízení: TP-LINK TL-WR841N
Podobný problém jsem měl i v druhém bytě, kde jsem měl dva routery zapojené za sebou a ten koncový (přístupový bod wifi) také často padal nebo se zahltil.
Existuje nějaká funkce na rovnoměrné rozdělení signálu či datového toku? Případně napadá někoho, co může být příčinou?
Oba byty jsou cca 75m2 čtvercového půdorysu, kde router je u okna jedné ze stran.
Děkuji za tipy.
Edit: ještě doplním, že často je zapojený stolní PC kabelem a zbytek zařízení jsou přes wifi - počítač lenovo yoga, telefony iphone a samsung, tablety ipad, samsung a lenovo.
otázka je jak rychlý je přísun dat, jestli je vůbec čím ta zařízení průběžně krmit...nebo vznikají datové prostoje, to se pak rozpadne...vyprší čas...
Jde to nějak zjistit? Co se týče rychlosti připojení, tak je to 30/10, což mi ukazuje i měření např. na dsl.cz. Ale i přesto mi přijde, že buď nestíhá router rozdělovat data nebo se ztrácí signál vlivem železobetonového paneláku. Druhá věc s tím ale nesouvisí - router se někdy zahltí a je potřeba restart.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.