Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Porucha pračky candy

Od: misap odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

Prosím poraďte,včera jsem prala a najednou při odstřeďování prádla začala pračka vydávat divný zvuk.Po skončení odstřeďování nelze otevřít buben...je nějak zaseklý,mám tam mokré prádlo a nemůžu se dostat dovnitř..co s tím?Servis jsem volala,ale už mi to nikdo nezvedal.Děkuji za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doktpr365*
hodnocení

0x

Je potřeba uvést typ pračky,jinak budeme jen hádat...

doplněno 30.12.17 17:54:

Vrchní víko lze otevřít? Se samotným bubnem jde pootočit akorát nejdou otevřít dvířka? Ty divné zvuky by mohla dělat vypadlá kostice.

misap
hodnocení

typ VitaG374TM1S 7kg 1400ot.

hodnocení

0x

skusil bych to odpojit ze zásuvky jestli neodpadne pojistka co drží otvírání

ty divný zvuky mohlo dělat ložisko bubnu asi odešlo pozná se po otevření dveří když se ručně zkusí otočit bubnem v pračce

misap
hodnocení

vrchní víko lze otevřít,ale z bubnem nehnu,odpojit ze zásuvky jsem taky zkoušela.nepomohlo.

pokud se buben nehne sou dvě možnosti bud se dostalo náký prádlo za buben a šprajclo se to

nebo vzhledem k divnám zvukům bych si typ že se seklo ložisko

skuste stim bubnem verglovat tam a zpět jestli se to nepovede pootočit

hoststary*
hodnocení

0x

V Návodu k obsluze na str. 11 je věta"

"Speciální bezpečnostní zařízení brání v otevření dvířek ihned na konci cylu. Po skončení cyklu počkejte 2 minuty a dokud nezhasne kontrolka "Uzamčení dvířek” před otevřením dvířek".

U vás už jistě 2 minuty uběhly a asi stále nejde dvířka oteřít. Ale asi stále ještě nemáte zrušený program a tak není důvod k otevření dvířek. Zkuste postup z Návodu opět na straně 11:

"PŘIDÁNÍ NEBO ODEBRÁNÍ PRÁDLA POTÉ, CO BYL PROGRAM JIŽ SPUŠTĚN (PAUZA)

- Stiskněte a podržte tlačítko START/PAUZA po dobu asi 2 sekund (některé světelné indikátory a indikátor
zbývajícího času budou blikat – to znázorňuje, že pračka byla zastavena).

- Vyčkejte 2 minuty, dokud bezpečnostní pojistka neumožní otevření dveří pračky." (konec citátu)

Podívejte se na displej, jestli tak vlevo stále svítí značka "zámeček", tedy zamčená dvířka. Ale jestli byly z pračky slyšet divné zvuky, je to možná mechanická závada, jestli se nějak pootevřela křídla bubnu... to už jenom hádám. Vaši pračku neznám, pouze hádám podle Návodu k obsluze.

misap
hodnocení

Neperu poprvé..Samozejmě že počkám až se vypne pojistka...

doktpr365*
hodnocení

0x

Taky se nám jednou stalo ,že se při ždímání otevřela dvířka,zasekla se za těleso a nešlo bubnem volně pootočit. Při troše násilí se podařilo na jednu stranu bubnem otočit do vrchní polohy. Těleso naštěstí vydrželo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]