Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypalování DVD

Od: umbra odpovědí: 15 změna:

Potřeboval bych prosim poradit. Stáhnul jsem si jeden DVD titul a potřeboval bych si ho vypálit na DVD disk. Stahovat umím, ale bohužel vypalovat ne. Proto poprosím tady nějakou dobrou duši, zdali by mě poradila krok po kroku, jak se vypalování provádí? Ani nevím kolika GB disk se na to používá, co si jediné myslím, tak že se prázdný koupený disk normálně zastrčí do PC do přihrátky na disk a dál nevím. Jaký soubor otevřít, jak tam dát to stáhnuté video? Ještě jen chci upozornit, že mám Notebook zn. Lenovo. Díky

zámek
strejc uzavřel tuto otázku

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Notebook není důležitý, důležitý je OS. Jelikož jste ho nenapsal, pak tady najdete obecný návod pro Windows: cnews.cz/...

hodnocení

0x

Dobrý den. DVD má kapacitu 4,7G, popř. dvouvrstvý 8.5G. Záleží jak velký je soubor který chcete vypálit. No a pak potřebujete nějaký software na vypálení. Buď jste si už nějaký nainstaloval, nebo v operačním systému byl při koupi. Pokud žádný nemáte, můžete použít třeba tento- Ashampoo burning /.... Je zdarma. Musíte ho stáhnout a nainstalovat. Poté kliknout na ikonu, otevřít a zvolit "vypalování souborů a adresářů→ vytvořit nový CD/ DVD/ Blu ray disk. Po otevření nového okna klikněte vpravo na "přidat". Otevře se nabídka Vašich souborů. Vyberete ten co chcete vypálit, kliknete na "přidat"a pod tím "dokončit". Objeví se Vám okno, kde zvolíte vypalovačku. Buď interní nebo externí. A nakonec kliknete na "zapsat.

doplněno 29.12.17 13:22:

Můžete vypalovat samozřejmě na jakémkloli programu. Na Slunečnici nebo na Stahuj je jich dost. Ty freewarové jsou zdarma.

matesj
Doufám,že uživatel ví co chce pálit(data,video,audio) a v čem to bude přehrávat.
Pro přehrávání ve stolním playeru jsou jistá pravidla.V PC lze přehrát naprosto vše.

Ano, pravda. Tazatel píše, že si stáhnul DVD titul, tak se domnívám, že to je nějaký film, např. z Uložto a chce ho přehrát na DVD přehrávači. Třeba bude upřesněno.

umbra
hodnocení

Reaguji: ... DVD titul obsahuje VIDEOKLIPY 90 let - přesný název DVD titulu je: VARIOUS AWESOME 90´S MUSIC VIDEO COLLECTION VOL. 2 . ... A Ano, právě si ho chci pak přehrávat v DVD- přehrávači v televizi.

Jak vypadá to co jste si stáhl? V jakém je to formátu? Jeden nebo více souborů? Nebo složka VIDEO_TS (ideální případ)?

Tak tyto soubory můžete rovněž vypálit v programu na který jsem Vám poslal odkaz. Kliknete ale na "vypálit filmy→ vypálit soubory z připraveného adresáře-ve Vašem případě VOB. Otevře se Vám nové okno a kliknete na "procházet" . Otevře se nabídka složek, vyberete všechny soubory, které budete vypalovat. Kliknete na další. Opět zvolíte vypalovačku a kliknete na zapsat.

umbra
hodnocení

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @strejc z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys strejc 30. 12. 2017 17:56:29
Dopouštíte se porušení pravidel této poradny a současně i zákona!
matesj
To už si můžeš dát inzerát,že koupíš to a to na dvd nebo Bluray...tady je jen poradna
umbra
hodnocení

Tento DVD titul právě není nikde k sehnání, abych si ho přímo koupil přes nějaký eshop. Mě poslal odkaz ( právě tento odkaz na toto DVD, který jsem sem vystavil) mě poslal jeden cizinec na můj mail, abych si to stáhnul. Tak jsem si ho stáhnul ( to umím), ale ještě bych rád to měl i na disku, abych si to hrál i v televizi na přehrávači. A vypalovat neumím, ale jak mě tady popisujete způsob jakým se to dělá, tak stejně je to na mě složité. Já v podstatě umím ovládat jen základy počítače. Proto bych poprosil zdali by byl někdo ochoten mě tento DVD titul vypálit na disk? Nechtěl bych to zadarmo. Případně děkuji

mnd®
hodnocení

0x

No,ono je napřed důležité zjistit ten nějaký Lenovo vůbec ,,vypalovačku,, má a nebo jen přehrává CD/DVD.Ne všechny notebooky ,,vypalovačku,, mají. OS důležitý není,ale v každém se dá vypalovat podle jiného postupu.

Ukažte mi za posledních 10 let notebook, který DVD umí číst, ale neumí je vypalovat ;)
mnd®

@mikihans: jen za posledních deset let? Chcete ukázat?- ukáži a klidně osobně.Přijeďte.PS: nevadí i když ukáži kousek o rok starší než je vaše podmínka? Třeba i Commodora v chodu - jestli víte co to je.

remisak*
hodnocení

0x

stahuj.centrum.cz/...

Stáhnout instalovat je v češtině.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]