Nejste přihlášen/a.
U přímotopu MIRAVA HTAR Nám po prvním zapnutí odešla součástka zapojená mezi anodami triaku průměr cca 10 mm,sil 3mm.Spálila se napadrť,tak jsem ji odstřihnul.Regulace funguje.Na dotaz k výrobci mě doporučují odeslat radiátor k nim a součástku mi nevysvětlili,asi sami nevědí,že tam je.Dle mě to je kondensátor,ale k čemu tam je, nevím.
Podle způsobu zapojení to bude nejspíš součástka, která omezuje náhodné napěťové špičky na triaku a chrání ho tak před průrazem, nejspíš tedy varistor (odpovídá tomu i tvar v popisu). Zařízení tak funguje dál i když riziko průrazu je teoreticky vyšší. Je otázkou, jak moc se ale zvýší, protože samotný varistor není zdaleka 100% ochrana proti napěťovým špičkám v síti a z vlastní činnosti tohoto spotřebiče, který je zátěží odporovou, napěťové špičky téměř nevznikají.
doplněno 05.10.09 16:40:Je to zřejmě něco takového:
jen za 4,- Kč!
doplněno 08.10.09 17:13:Podle Vaší odpovědi to tedy zřejmě je kondenzátor, pravděpodobně malé kapacity, jako nějaké doplňkové odrušení. Jeho absence se asi co do funkce i rušení příliš neprojeví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.