Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Paměťová karta se zpomaluje

Od: martin12* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, koupil jsem sestře novou paměťovou kartu do mobilu a kopíruju jí tam fotky ze staré karty (asi 7000 fotek). Zpočátku to šlo rychle, ale postupem času to jde pomaleji a pomaleji. Teď teba 200 fotek kopíruju snad 30 minut. Je to normální u paměťových karet nebo proč tomu tak je? Díky moc

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

1. Paměťová karta není vhodné archivní úložiště. Dřív nebo později sestra o ty fotky přijde.

2. Nenapsal jsi, jakým způsobem kopíruješ, takže je těžké ti odpovědět, proč se kopírování zpomaluje. Samotná karta na to totiž vůbec nemusí mít vliv.

doplněno 26.12.17 18:54:

@martin12: Sice si myslím, že tvoje ségra je trochu divná, ale to je její věc.

Tu kartu dej do čtečky a kopíruj třeba přes Total Commander. Půjde ti to celé stejně rychle a bude to za chvíli. Tobě to zpomaluje způsob kopírování.

doplněno 26.12.17 19:01:

@martin12: Zkus to, ale moc tomu nevěřím.

martin12*
hodnocení

1) Ona je má zálohovaný, jen si je chce prohlížet třeba když nejde internet. Bude to promazávat.

2) Kopíruju tak, že připojím mobil kabelem k PC a klasicky kopíruju ve Win 10. Stejně, jak to dělám na externí disk, ale tam se to nezpomaluje...

martin12*
hodnocení

Čtečku bohužel nemám. Jen Total Commander místo oken asi nepomůže co?

satam:

řekl bych, že karta jako archiv, kdy do ní nakopíruju hromadu dat a pak jí budu používat jen na čtení, bude až překvapivě spolehlivá.

Nevěř tomu, nebude. Karta a fleška jsou v podstatě jedno a to samé. A divil by ses, jak jsem rychle přišel o data (naštěstí zálohovaná) z flešky, používané jako archiv.

doplněno 26.12.17 20:32:

@bmbx: Něco na tom je. Ale musí to být značková média a ani tak není bezpečnost zaručená.

Ale ten archiv si doplňoval, nebo jen četl? Já osobně mám s flesh pamětmi nejlepší zkušenosti, pokud jsem přišel o nějká data, tak na všem možném jen né na flesh...

doplněno 26.12.17 20:40:

Nic není na 100%

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]