Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aku Šroubovák - zapojení baterie

Od: alten* odpovědí: 1 změna:

Zdravím rádce! Nedávno mi "shořel" motorek v aku šroubováku (nepřekvapilo mě to, měl svá léta a odvedl už dost práce, tak že se "zaplatil").Zaujalo mě, že k pohonu strojek využívá napětí jen 8 V , když baterie má jmen. napětí 14.4 V. Vše je patrné z přiloženého obrázku. Můžete objasnit, jak je to s využitím aku baterie a co je důvodem k takovému uspořádání/zapojení?

Aku Šroubovák - zapojení baterie

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak to mě nenapadá jak by to mohlo být. Profesionální akuvrtačky co v práci opravuji mají balancer, tak že je tam mnoho vývodů do baterie. Nikdy jsem neviděl že by do motorku šlo menší napětí než je na akumulátoru. Akumulátor běžné aku má tři vývody zpravidla proto, že se používá měření teploty a zpravidla je tam vyveden snímač. Nebudu oponovat, že nemůže být nějaké technické řešení které se vymyká zvyklosti... Kdo se pohybuje v průmyslu, tak třeba ví, že německé věci jsou mnohdy zbytečně složité, zřejmě z důvodu prodeje většího počtu součástek? Čert ví...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]