Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SOUČASNÉ antény

Od: jol odpovědí: 5 změna:

Poradťe, mám starou televizi, u ní mám septobox, v současné době , jak se přechází na t2, tak mi nejdou naladit některé programy. Mluví se o tom , že budou se muset koupit septoboxy. V elektrách o ničem takovém nevědí a prodávají jen antény, které přijímají signál t a t2. Nevím co dělat. Podotýkám , že se mi jedná o pokojovou anténu. Signál jsem měla vždy dobrý (černá hora, ještěd, h. K. A další . Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Před rokem jsem koupil novou televizi která už má zabudovaný T2 ale s kodekem Hevt 264,takže mi nic nepojede,potřebuji koupit septoboxT 2 s kodekem Hevt 265,stejně jako vy,nebo si kupte novou televizi s kodekem 265.

Např.tento septobox má oba kodeky set-top-boxy.heureka.cz/...

hodnocení

0x
Anténa je stejná pro dvb-t i dvb-t2.
Potřebujete pouze set-top-box pro dvb-t2.
Zkuste se zeptat v jiné elektro prodejně.
Jinak,stávající programy dvb-t budou fungovat souběžně s novou normou jeste asi 3-4 roky.

hodnocení

0x

na tento to de alza.cz/...

hodnocení

0x

Dej si pozor na reklamní kecy o anténách na DVB-T a anténách na DVB-T2.

Signál je "pořád stejný" takže pokud máš antény na které chytáš nyní pozemní vysílání, tak na stejné antény chytneš i ten "novější" signál DVB-T2.

Pokud bys měla antény na střeše a nějaký komplikovaný zapojení, tak by antény mohly být naladěné na určité kanály a potom by s novým signálem mohly být potíže. Ale to by stejně musel řešit nějaký odborník s měřícím přístrojem.

Ty se buď smiř zatím se stávajícím signálem a počkej do příštího roku.

Na to aby ti televize zobrazila programy z DVB-T2 musíš mít nový setopbox a nebo novou televizi. Zatím jich moc není, protože lidi zatím váhají investovat do nových přístrojů.

A pokud tomu nerozumíš, tak zajdi do specializované prodejny na televize a satelity. Tam by měli mít dost informací a budeš mít možnost nechat si přístroj předvést.

hodnocení

0x

Vše už tady bylo řečeno. Vyučení pekaři, kteří prodávají elektroniku v krámech, nemají páru o tom, že nic takového jako naténa na DVB-T a DVB-T2 neexistuje. Jsou pouze antény pro příjem rádiových vln určitého pásma. Tyto vlny jsou pořád stejné od vzniku vesmíru, natož od doby, kdy je poprvé k vysílání použil jakýsi Marconi.

Co se v TV vysílání mění, je kódování (na straně vysílače) a dekódování (na straně přijímače-televize) signálu, který se přenáší pořád stejnou cestou anténa-vzduch-anténa.

Doposud jste tedy musela mít dekodér DVB-T (ať už v televizi, nebo set top boxu) Nyní, až se toto vysílání vypne, budete muset mít dekodér na DVB-T2. To znamená buď koupit příslušný settopbox nebo novou TV.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]