Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda má někdo zkušenosti s přechodem na tarif D45d. Eon po mě chce technické blokování topných elektrických spotřebičů v dobách platnosti vysokého tarifu. Zajímalo by mě, co si pod tím mám představit. Jestli stačí to, že mám spotřebiče, které pojedou pouze v dobách platnosti nízkého tarifu, zapojené v zásuvkách, které mi jedou jen v dobách nízkého tarifu.Pokud jede vysoký, zásuvky jsou hluché. nějaká inteligentní slečna na infolince mi řekla, že musím mít spotřebiče zajištěné tak, aby mi nešli odpojit, tzn. že si mám dát na zásuvku zámek?
pokud s tím má někdo zkušenosti, budu velice rád za radu. Máme malé dítě, dostali jsme byt od města, kdy město s tím nechce mít nic společného, že si to má prý každý vyřešit sám. A jelikož se to táhne už cca 3 týdny a my jsme bez teplé vody, bez topení a nikdo pořádně neporadí, je to hrozné.
Řekl bych, že je to myšleno tak, aby jmenované přístroje šly zapnout pouze v době mimo energetické špičky, což se v praxi řeší pomoci stykače ovládaného přijímačem HDO. Potom je tento okruh pod proudem pouze v době, kdy o tom rozhodne dodavatel elekriky. Ve smlouvě pak máte i napsáno kolik hodin denně minimálně tato sazba bude. Tento způsob zároveň chrání i vás před vyššími náklady za el., neboť spotřebiče odebírají el. pouze v době nižšího tarifu. Samozřejmě principielně nelze technicky zamezit tomu, abyste si to topítko svépomocí nepřipojil do el. kdykoliv. Tím ale "neplánovaně" zatěžujete el. rozvod dodavatele a platíte vyšší cenu za el.
Pokud sem to dobře pochopil tak po vás chtejí pevné připojení ne přes zásuvky ,ale nerozumím jejich požadavku pokud máte spotřebiče ovládané přes HDD (dálkové spínání ) a jsou od výrobce opatřeny zástrčkou ,tak by měli splňovat normy
doplněno 05.10.09 16:15:kokám že tu mám blbost ,HDO je správně
Právě nechápu,proč když si koupím elektrický přímotop,který je opatřen zástrčkou,jak Vy píšete,tak proč po mě chtějí takové nesmysly?Přece nemůžou chtít,abych přímotopu odřízl zástrčku a zapojil ho přímo do zdi.Za prvé mi zaniká záruka a za druhé z hlediska bezpečnosti si myslím to není v pořádku. Už jsem z toho zmatený a málem jsem dal za revizní zprávu 2000Kč,kterou po mě neustále chtějí...ale navzájem si protiřečí operátorky call centra E-onu a už nevím hlavu patu.
Problém ale nebude možná ani tak v těch zásuvkách, jako v tom, že po Vás budou vyžadovat k přechodu na jinou sazbu tu revizní zprávu (viz otázka a odpovědi: diskuse.elektrika.cz/... Jestli už máte zažádáno o změnu tarifu, a požadují tu RZ, tak se spíš obraťte na revizního technika, jestli Vám ji v tomhle provedení vydá nebo ne.
z hlediska bezpečnosti je pevné připojené lepší ,je tam menší přechodový odpor ale je fakt že by tím zanikla záruka ,další věc je že pokud revizní technik ro revize napíše že je vše v pořádku a zařízení je schopno bezpečného provozu tak ani E-on proti tomu nic nemůže namítat ,operátorky v call centru nejsou z oboru a jenom mohou papouškovat co jim jaký technik napíše do PC ,domluvte se z revizákem a budeto to nejednoduší ,vědí přesně co vlastně E-on chce
Souhlas, pevné je "trvanlivější", ale i ty zásuvky bezpečné jsou. Tam jde spíš jen o to, jestli ten dodavatel chce mít 100% jistotu, že ten příkon bude v době vysokého tarifu vypnut. Tedy aby někdo nevzal tu zástrčku od přímotopu a nezapojil ji do zásuvky hned vedle, která je pod napětím trvale.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.