Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Při nabíjení baterie klesají procenta

Od: martinka* odpovědí: 10 změna:
Ahoj, začalo to včera napojila jsem tel. na nabíječku a spustila hru když jsem dohrála z 30% baterie bylo 15%, zajimalo by mě jestli se dá baterie nějak opravit nebo už se jí počítají dny do smrti?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Slabá nabíječka, nebo elektronika ovládající nabíjecí proud akumulátoru v mobilu, nedokáže dodat proud, jaký telefon potřebuje. Nejdříve vyzkoušet jinou(silnější) nabíječku.
martinka*
hodnocení

Nabíječku mám ale původní Samsung a do včerejšího dne se tel. nabíjel bez problému i když jsem na něm hrála. Leda že by nabíječky časem ztrácely na síle.
Stačí úplně prisednout telefon, když se nabiji. Konektor v nabijecce se trochu ohne a už nabiji podstatně pomaleji. Zkuste vyměnit kabel za jiný, pokud to jde. Také může být zaneseny konektor v telefonu. Možností je více.
martinka*
hodnocení

Děkuji za dobré rady, mám USB kábel a konektor do zásuvky teď nevím jak se to nezývá stačí koupit nové USB nebo i ten konektor do zásuvky?

hodnocení

2x

Vypni na chvilku telefon a pokud lze, tak vytáhni na chviličku baterku a pak zapni... Zkus nabíjet. Občas se stane že chip co hlídá nabíjení je nějaký zblblý... Už se mi to také stalo... Za pokus nic nedáš... Předpokládám že máš origo nabíječku. Moderní telefony mají nabíječky s microusb cca 1A a větší... Nabíječky z klasických telefonů byť mají microusb konektor okolo 300mA...

martinka*
hodnocení

To vyzkouším, ano nabíječku mám původní a v konektorech se vůbec nevyznám, mám Samsung nabíječku s malou placatou destičkou a zespodu má dva zoubky :D

hodnocení

2x

Současné nabíjení a hraní her je hrobeček microUSB konektorů (nechápu, že se jich androidí výrobci stále drží). Stejně tak přenášení spřipojenou powerbankou. Nedělá jim vůbec dobře, když se s nimi vrtí. Klidně pak vydrží třeba jen 6 měsíců. Pokud jste nepoužila jinou slabou nabíječku (nepředpokládám), tak nejspíš ztrácí kontakt. Buď ten co jím teče proud a dobíjela jste přerušovaně, nebo spíš ty vnitřní dva vodiče, kterými si mobil testuje nabíječku, že z ní může brát vyšší proud než 0,5A. Na nějakou dobu obvykle pomůže vyměnit kabel nabíječky (podud je samostatný), nebo celou nabíječku a později už bývá nutné nechat vyměnit konektor v mobilu. Začít můžete tím, že konektor v mobilu prozkoumáte a případně vyčistíte. Pokud už se v něm konektor nabíječky volně kýve, bude to ten problém popsaný výše.

Já, protože chci aby mi mobil vydržel dlouho,používám redukci s magnetickým úchytem. Ta je někdy schopna zachránit i dost vyžvejkaný konektor, protože v případě, že za něj trhnete se už dále neničí konektor, ale odpadne ten magnet. Nesmí se ale redukce už z konektoru vytahovat (třeba proto, že potřebujete dobít u kamarádky a nemáte s sebou svoji redokci). To pak ztratí smysl. Také není vhdná pro ty, co s mobilem při nabíjení manipulují, protože zase tak pevně to nedrží. Ale to je právě ta výhoda. Stojí to z Čičiny kolem 60 kč.

doplněno 17.12.17 17:13:

Na změření proudu často stačí i aplikace, ale záleží na modelu telefonu. ten samý kablík s měřením jsem kdysi koupil a používal taky, teď používám novější i s měřením dobité kapacity, takže lse poznat i kondici baterky, či skutečnou kapacitu poverbanky.

.

Při nabíjení baterie klesají procenta
Při nabíjení baterie klesají procenta #2

doktpr365*
hodnocení

0x

Souhlas s bleskem. Taky mi to jedna nabíječka dělá. Koupil jsem si ji do dílny. Dioda v mobilu svítí jako ,že se mobil nabíjí a ono je to naopak. Jiné mi to nedělají.

hodnocení

0x
Souhlasím jednak s ostatními že nabíječka nedodává dostatek energie, což může být i jen špatný kabel, ale i s tou baterii. Pokud uz je špatná taky to má vliv. Po výměně baterie mi 1A nabíječka % udržela na stejné úrovni i při používání. Před výměnou jsem potřeboval nabíječku 2A, ale ta zase dokázala i % přidat nejen udržet.

rv*
hodnocení

0x

Snad je potřeba vědět, jakým proudem se mobil nabíjí. Na to používám nabíjecí kabel od číňanů aliexpress.com/..., který není žádná tenká šňůrka a i jeho konektory jsou festovnější, takže přechodové odpory snad nejsou moc vysoké. Pak vidím, jakým proudem se mobil nabíjí a jaké napětí dává nabíječka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]