Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Micro USB konektor zalitý voskem

Od: legend27 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, měl jsem svúj mobil poležený na zemi vedle zapálené svíčky, ze svýčky vytekl vosk a natekl mi do micro USB konektoru na mém mobilu ...

..myslíte že s tím ještě pújde něco udělat? :D

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

parafin rozpouští technický benzín, tak bych ho opatrně použil na dočištění a asi ta mikropájka je slušnej nápad... Ale s citem, ne že Vám odpadne konektor...!

legend27
hodnocení

moc děkuju za nápad asi to zkusím teplou vodou (pokud to nepude tak seženu pájku) a pak to dočistím tím benzínem

nikdo*

Několik lidí ti tu radí abys to vodou nezkoušel, ale ty si jako beran stojíš na svým. Je to ale to nejblbější řešení. Ono ani tak nevadí, že to namočíš, ale jde o to, co ta voda stihne udělat, než ji vysušíš. Nehledě na to, že se ti to vyčistit vodou nepovede.

au1
hodnocení

2x
nahřát vosk aby zase vytekl? :) ale opatrne, at neopalis plastovou izolaci kabelu
legend27
hodnocení

děkuji za radu, už jsem to zkoušel - držel jsem mobil cca 30 cm nad svýčkou ale vosk vypadá netknutě a zkroutil se mi plast kolem konektoru :D

možná ho zkusím opatrně namočit do horké vody

au1
mozna opatrne mikropajkou nahrivat vosk, pokud ji mate
legend27
hodnocení

diky za radu, mikropajku nemam takže to zkusim s tou vodou a když to nepujde tak si ji někde pučim

au1
s vodou to ani nezkousej, ta bude mit max 100 stupnu a tim vosk neroztavis
legend27
hodnocení

vosk by měl tát už při 45°C tak doufám že když to zahřeju někam k 80 tak by to mohlo vytýct.

každopádně to asi vyzkouším a když to nepomúže tak seženu tu pájku.

majsterjoe*

s tou vodou opatrně, ať ti to nezkratuje a neodpálí elektroniku. Já bych to do vody nedával.

legend27
hodnocení

když vyndám baterii a potom ho nechám pořádné proschnout než ji vrátím tak by se nemělo by nic stát

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]