Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Videotelefon vada obrazu

Od: julek odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

mám asi půl roku videotelefon s dveřní stanicí viz odkazy:

commax.cz/...

commax.cz/...

Propojeno na cca 30m stíněným měděným kabelem 8x0,5. Celou dobu bez potíží. Ale nyní se stalo to, že obraz je zvlněný. Jak to popsat. Dejme tomu, že uprostřed obrazovky je asi 1 cm vysoký vodorovný pruh a n´v něm obraz o pár mm posunutý do strany. Zbytek obrazovky má obraz normální. Dalo by se to přirovnat pouťovému vypouklému zrcadlu, kde se mám určitá část těla/obrazu vyboulí do strany.

Nějaké nápady? Zkoušel jsem zdokonalit stínění-zemnění, kontrola konektorů aj. Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud je to reálné, jednu část dočasně demontovat a připojit k druhé co nejkratším kabelem, ať se dá vyloučit chyba v něm.

Pokud nepomůže, tak reklamace, píšete, že to máte půl roku. Jen je potřeba asi zjistit, ve kterém zařízení je chyba, ale pokud jsou obě od stejného výrobce a ze stejného obchodu, snad by neměl být problém se domluvit a poslat obě zařízení s tím, že zjistí, ve které je chyba.

hodnocení

0x

Použil jste dle doporučení kabel UTP alespoň Cat 5e? A zapojil dle doporučení, str. 5 návodu? I s těmi zkratovanými nevyužitými vodiči? Pokud ano, nemohlo někde dojít k navlhnutí kabelu? Zkuste propojení, jak radí výše...setkal jsem se s podobným problémem zobrazení a částečně i zvuku, důvodem byla vlhkost vnější jednotky, kabeláže...po vysušení v pořádku. A ještě doplním...jeden známý v podobném případě použil jinou kabeláž, než byla doporučena; nějaký čas mu to fungovalo, po doplnění dalších kabelů ve stejné ochranné trubce má problém, zvuk funguje, s obrazem má problém...budeme řešit na jaře..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]