Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušit blikání světelného řetězu

Od: trpebuloh odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

nevěděl by prosím někdo, jak zrušit blíkání světelného řetězu a nastavit ho na trvalé svícení? Dříve se program po vypnutí a zapnutí časovací zásuvky "udržel" nyní již ne. Nyní to po zapnutí projíždí všech asi 8 programů. Na jiné diskuzi zde řešili tento problém, ale nejednalo se o stejný ovladač jako mám já. Vyřešeno to bylo překlemováním.

Děkuji moc

Petr

Zrušit blikání světelného řetězu
Zrušit blikání světelného řetězu #2

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Někdy bývá problém v tlačítku...zůstává sepnuté...nejrychlejší zkouška je tlačítko vypájet...pokud zůstane po zapnutí na jednom programu, je vyhráno, stačí toto tlačítko vyměnit za funkční...ještě dotaz, je jeden z programů trvalé svícení? Pokud ANO, nebyl by problém vyřadit "programátor" a zapojit napájení přímo na žárovky; pokud NE, pak nedoporučuji trvalé svícení - už jsem dostal na opravu něco podobného, blikání tam sice zajišťovaly žárovky s bimetalem, pár kusů v celé sestavě. Dotyčný nahradil tyto žárovky obyčejnými (aby to neblikalo, rušilo ho to) a tím došlo k přehřátí "objímek" žárovek a celý řetěz byl nefunkční, tedy neopravitelný - a to přinesl s poznámkou "Některá žárovka je špatná, nemohu ji najít". Ono pokud není jedna z funkcí trvalé svícení, dojde k přehřátí - týká se to hlavně žárovek, u svítivých diod a LED asi tento problém nebude...ale chce to odzkoušet

trpebuloh
hodnocení

Děkuji za odpověď. Tlačítko je plně funkční, jelikož to musím denně po automatickém zapnutí znovu nastavit na trvalé svícení. Jeden z programů to umožňuje. Ano - jedná se o LED.

hodnocení

0x

Vzhledem k dostupnosti a ceně těchto produktů bych zašel do Vietnamu a koupil řetěz, co nebliká.

trpebuloh
hodnocení

Jedná se o hodně dlouhý řetěz, který byl docela drahý a je plně funkční. Jde mi o nějakou fintu, která by to vyřešila. Nehledě na to, že dříve se to po automatickém zapnutí udrželo na onom zvoleném stabilně svítícím programu, o který se mi jedná.

rqweio

Nejde o fintu, je to celkem triviální zapojení, které stačí modifikovat. Máte k dispozici páječku, nebo chcete motat drátky?

trpebuloh
hodnocení

Dnes jsem schválně zakoupil novou pájku s tenkou špičkou a jsem zcela připraven ! :)

jl

Tak to taky překlemujte.

Zrušit blikání světelného řetězu #3
rqweio

Ano, stačí přidat pájku a páječkou vytvořit velké bambule z dvou sousedních kontaktů, jak je na obrázku výše, nebo přiložit tenký holý měděný drátek podél všech osmi kontaktů v té řadě a postupně ho ke všem připájet. Vlevo nahoře to vypadá na zkrat střídaviny na jednu větev, stálo by zato nejdřív toto zkouknout, případně opravit, zkusit, jestli se bývalá funkce nevrátila a pak teprv klemovat.

trpebuloh

Děkuji moc za rady ...hned na to při chvilce skočím. :)

dakr
27.11.19 14:51
hodnocení

0x
Zrušit blikání světelného řetězu #4
Zrušit blikání světelného řetězu #5
rmysak

Dobrý den, mám stejný adaptér 31 V, ale nevim jak u nej upravit plošňák aby s ním světýlka svítily. Předem děkuji za radu

Zrušit blikání světelného řetězu #6
Zrušit blikání světelného řetězu #7

milos*
hodnocení

0x

Dobry den, ako ste prosim zdemontoval ten kryt z adaptera? Skusam to pacit srobovakom ale skor to znicim ako sa dostanem dovnutra ...

111®
hodnocení

0x

já ty lepené krabice rozebírám tak, že si vezmu starý plátek z lámacího nože, tomu otupím ostří, aby to neuřízl, vložím do spáry a poklepávám kladivem, někdy i větčím úderem , po celém obvodu..

ja1
hodnocení

0x

To tlačítko může být polofunkční. Sice při propípnutí může spínat a zdát se OK - ale může mít svod mezi kontakty.

U monitoru nám zmatečně vyskakovalo z ničeho nic menu. Propípnutím se tlačítko ale chovalo normálně. Jenže u mého multimetru vím že pípák píská až při odporu nižším než 86ohm. Po proměření tlačítka "MENU" v nestisknutém stavu na odpor jsem ale naměřil proměnlivou vysokou hodnotu odporu - kolem 1,1 Mohmu, oproti ostatním tlačítkům. Takže tlačítko "MENU" mělo vnitřní svod (možná vlhkost, kdo ví...) na který již ale reagovala elektronika monitoru. Po vypláchnutí tlačítka lihem svod sice zmizel ale tlačítko jsem radši pro nedůvěru k němu nahradil novým.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]